"Ajkule" pobijedile Kazahstan i plasirale se u četvrtfinale

Druga pobjeda vaterpolo reprezentacije Crne Gore na olimpijskom turniru, rutinska, uz neočekivano veliki broj primljenih golova (19:12 protiv Kazahstana), ali vrijedna plasmana u četvrtfinale nakon trijumfa Španije nad Australijom

45499 pregleda 1404 reakcija 20 komentar(a)
Draško Brguljan na meču sa Kazahstanom, Foto: Reuters
Draško Brguljan na meču sa Kazahstanom, Foto: Reuters

Očekivan rasplet u bazenu Tatsumi u Tokiju, crnogorski vaterpolisti pobijedili su Kazahstan sa 19:12 (5:3, 6:3, 3:3, 5:3) i sačekali trijumf Španije nad Australijom da se četvrti put na četvrtom olimpijskom turniru plasiraju u četvrtfinale.

U posljednjem kolu, u ponedjeljak rano ujutru (7 h) protiv Srbije, "ajkule" će igrati za što bolji plasman i eventualno treće mjesto u grupi, jer imaju zagarantovano samo četvrto.

Meč sa Kazahstancima bio je jači trening za momke Vladimira Gojkovića, ali "bode oči" veliki broj primljenih golova - 12, po tri u svakoj četvrtini.

Selekcija koju vodi crnogorski trener Nemanja Knežević je u prethodnim mečevima četiri puta pogodila mrežu Španije, pet puta Srbije, a Hrvatske sedam.

Odbrana je bila "sporna" i na utakmici protiv Hrvatske (poraz 13:8), ali ostaje nada da će u ozbiljnijim mečevima - a takvi tek slijede, i taj segment biti ozbiljniji i na većem nivou.

Šta reći o meču u kojem se pitanje pobjednika nije postavljalo, ali u kojem su Kazahstanci sve do posljednje četvrtine imali "pristojan" zaostatak. Razliku od četiri, zatim pet golova, koja im je omogućila da igraju opuštenije, momci Vladimira Gojkovića napravili su krajem druge četvrtine.

Miroslav Perković, Draško Brguljan i Aleksandar Ivović dali su po četiri gola, Marko Petković dva, a Stefan Vidović, Uroš Čučković, Dušan Matković, Dušan Banićević i Vlado Popadić po jedan.

Bonus video: