Bojana Popović: Bitno mi je bilo da djevojke pokažu da mogu da igraju svih 60 minuta

Slijedi Holandija, posljednji meč u grupi, posljednji u cijeloj grupnoj fazi. Prije te utakmice znaće se da li su “lavice” već među osam ili moraju da pobijede zvanično najbolju selekciju svijeta

10158 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorske rukometašice pokazale su reakciju u utakmici koja je mogla da ih eliminiše sa olimpijskog turnira.

Nadvisile su šampiona Azije – Južnu Koreju (28:26), zakoračile u završnisu.

Mogle su da i matematički osiguraju četvrtfinale, ali su zaista na milimetar – trebalo bi da se dogodi najveće rukometno olimpijsko čudo (poraz Norveške od Japana, uz pobjedu Južne Koreje nad Angolom) da ne uđu među osam najboljih, bez obzira na ishod njihovog posljednjeg meča, protiv svjetskog prvaka Holandije.

“Mi smo tražile igru kroz prve tri utakmice, da nađemo stabilnost, da imamo fokus 60 minuta. Danas je, uz veliki napor svih, u većem dijelu meča bilo tako. Ponosna sam i čestitam djevojkama na pobjedi. Ne znam da li su ljudi svjesni koliko je Koreja zahtjevan i neugodan tim, sa izuzetno tehnički obučenim igračicama, a mi ih smo u pojedinim momentima u odbrani šest na šest dovele do toga da ne znaju gdje će sa loptom”, kazala je selektorka Bojana Popović.

Ključ je bio u strpljivom napadu, nije bilo tehničkih grešaka, koje su poremetile ekipu u duelu sa Japanom i drugom poluvremenu meča sa Norveškom.

“Koreja je specifična, mijenja sisteme u odbranu, tako da je bilo bitno da ne bude tehničkih grešaka. Nije ih bilo, to je presudilo”.

Slijedi Holandija, posljednji meč u grupi, posljednji u cijeloj grupnoj fazi. Prije te utakmice znaće se da li su “lavice” već među osam ili moraju da pobijede zvanično najbolju selekciju svijeta.

“Idemo dalje, meni je bilo bitno da djevojke pokažu da mogu da igraju svih 60 minuta i da je sve do njihovih glava. Mislim da smo uspjele u tome. Nastavljamo da gradimo, želimo da odigramo još jednu dobru utakmicu i da se dignemo do nadam se presudnog meča u četvrtfinalu”, zaključila je Popović.

Bonus video: