Tanja Brnović: Tek sada dolazi ono glavno

Duel sa Holanđankama, svjetskim prvakinjama, zatvara grupnu fazu, u ponedjeljak od 12 i 30 po našem vremenu

9517 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tatjana Brnović odigrala je još jedan dobar meč na olimpijskom turniru, ima odličan učinak u oba pravca.

U prvom poluvremenu duela sa Južnom Korejom bila je sa četiri gola, uz Majdu Mehmedović, najbolja i najsigurnija napadačka opcija

"Bilo je nezgodno vrijeme početka, 11 sati ujutro, na to nismo navikle. Trebalo je pripremiti tijelo i misli. Koreja je vrlo komplikovan rival, one su i brze i snažne, morale smo dobro da se namučimo. Drago mi je da smo odgovorili na taj izazov", kazala je Brnović nakon pobjede 28:26.

Crna Gora je mogla nakon duela sa Koreankama da osigura četvrtfinale, opuštanje u finišu je dovelo do toga da rivalke smanje zaostatak.

Sve je, ipak, skoro jasno - Crnu Goru među osam vode dva puta. Prvi je pobjeda nad Holandijom, drugi poraz Japana od Norveške, ili Južne Koreje od Angole.

Duel sa Holanđankama, svjetskim prvakinjama, zatvara grupnu fazu, u ponedjeljak od 12 i 30 po našem vremenu.

"Nisu toliko individualno toliko jake, ali igraju lijepo, sa tečnim protokom lopte. Završi se meč, vidite da je Holandija pobijedila, a niko ne odskoči. Jednostavno - tim su, a to je ja mislim najveći kompliment", kaže Brnović.

Kako protiv najboljih na svijetu...

"Pokušati da se isprekida njihova igra, da se spriječi taj protok lopte, agresivna odbrana. Ne smijemo im dozvoliti da se rastrče, što one žele. Danas je, recimo, bilo mnogo manje tehničkih grešaka, što je veoma dobro i tako mora da bude protiv Holandije. Moramo da kontrolišemo naš napad i da dođemo do pozicione odbrane".

Mlada pivotkinja igra u dobroj formi, i ona i Ema Ramusović imaju odličan napadački učinak, a Nikolina Vukčević je lider u odbrani.

"Zadovoljna sam, ali sada dolazi glavno. Sve se zaboravlja sada, slijedi Holandija, pa četvrtfinale nadam se. To su najbitnije utakmice, ove prethodne su nas samo dovele u tu situaciju", kazala je Brnović.

Bonus video: