Španović u finalu: Zadovoljna sam, ovo je bilo sa velikom zadrškom

Finale skoka udalj na programu je u utorak od 2.50

3898 pregleda 5 komentar(a)
Španović (arhiva), Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Španović (arhiva), Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se danas u finale skoka udalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Španović je u drugoj seriji skočila tačno sedam metara i tako preskočila kvalifikacionu normu od 6,75 metara.

Ovo je najbolji skok srpske rekorderke u sezoni.

"Ovo potvrđuje da sam spremna na nivou na kome smo mislili da ću biti. I ovo je bilo sa velikom zadrškom, jer sam u prvoj seriji napravila prestup. Tako da je onda bilo bitno samo da napravim skok preko 6.75 metara. Ostaje sada da podignem dodatno raspoloženje", kazala je Ivana Španović nakon skoka.

Finale skoka udalj na programu je u utorak od 2.50.

„Trener Goran me nije pustio da radim ništa za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale… Generalno kako je bila loša zimska sezona zbog toliko stvari, toliko je dobro počela ljetnja. Bila sam baš srećna što sam vezala onakva tri bitna takmičenja. Falile su mi Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ali, ja sam zadovoljna. Poslije Stokholma smo se samo prebacili na pripreme, tu smo iz takmičarskog ritma doštelovali zalet do perfekcije."

Za rivalke u finalnim borbama Španovićeva će imati Abigail Irozuru (6.75), Hadidi Sanjiju (6.76), Taru Dejvis (6.85), Britni Ris (6.86), Ese Brume (6.76), Šantel Maloun (6.82) i Malaiku Mihambo (6.98).

„Meni je super ovdje, standardno smo došli dva dana prije takmičenja. Odradili smo prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste da je prilično toplo, ali nama je sreća što smo u hladu, tako će biti i u finalu, što je olakšavajuća okolnost. Još malo da nam dune vjetar u leđa i to je to. Danas ću malo da se odmorim, sjutra ću malo da se istoniziram i onda ostaje da u utorak isporučim ono što imam u sebi, a čekam toliko dugo da se desi. Brišemo sve što je danas bilo, fokusiramo se na finale. Oslanjam se na iskustvo i želju da isporučim ono najbolje što mogu", zaključila je Ivana Španović.

Bonus video: