olimpijske igre

Francuski bokser sjedio u ringu iz protesta zbog diskvalifikacije

"Ovo je moj način da pokažem da odluka nije bila poštena. Želio sam da se borim protiv te nepravde, a iskreno, ni moje kolege iz reprezentacije nisu imale fer rezultate", rekao je Alijev

10783 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Francuski bokser Murad Alijev sjedio je danas iz protesta u ringu oko sat vremena, nakon što je diskvalifikovan u meču četvrtfinala jer je namjerno glavom udario Britanca Frejzera Klarka.

Alijev je bio bijesan kada ga je sudija Endi Mustačio diskvalifikovao, četiri sekunde prije završetka druge runde. Sudija je procijenio da je Alijev namjerno glavom udario Klarka, koji je imao velike posekotine iznad oba oka.

Francuz je dobio prvu rundu, a u završnici druge runde meč je prekinut.

Kada je objavljena odluka, Alijev je uzviknuo: "Svi znaju da sam pobijedio", a zatim je sjeo pored konopaca, a iznad stepenica koje vode u ring.

"Ovo je moj način da pokažem da odluka nije bila poštena. Želio sam da se borim protiv te nepravde, a iskreno, ni moje kolege iz reprezentacije nisu imale fer rezultate. Cijelog života sam trenirao za ovo i došao sam ovdje, a onda sam izgubio zbog jedne sudijske odluke. Gotovo je", rekao je Alijev.

Poslije više od pola sata, do Alijeva su došli bokserski zvaničnici, razgovarali su sa njim i francuskim timom. Bokser je zatim napustio halu, ali se vratio 15 minuta kasnije i nastavio protest.

Alijev je poslije 15 minuta iscepao izvještaj sa meča, napustio halu i nije se više vraćao.

"Pobijedio bih, ali je već napisano da sam diskvalifikovan. Pripremao sam se za ovo cijelog života i prirodno je što sam ljut zbog rezultata", naveo je Alijev.

On je rekao da ga sudija tokom meča nije upozorio o nedozvoljenim udarcima.

Britanski bokser rekao je da je odluka sudije ispravna.

"Osjetio sam da je u više navrata udario glavom. Nije na meni da kažem da li je to bilo namjerno ili ne. Rekao sam mu posle borbe da se smiri i da ne razmišlja glavom nego srcem. Znam da je teško, ali najbolje je vratiti se u svlačionicu", rekao je Klark.

Preporučujemo za Vas