Elektroprivreda deklasirala Budućnost, pet ekipa izjednačeno na vrhu

Drugo kolo je donijelo "vječiti derbi" našeg šaha, susret Budućnosti i Elektroprivrede, a slavili su Nikšićani sa 4,5:1,5. Mimoza zaustavljena

3829 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Šahisti Mimoze iz Tivta uspjeli su u derbiju drugog kola Premijer lige Crne Gore da savladaju viceprvaka, ekipu cetinjskog Crnogorca.

Miloš Vlatković i Momčilo Raičević su nadigrali Sava Vujovića, odnosno Bogdana Podlesnika, pa je pobjeda Miloša Pečurice u partiji sa Draganom Popadićem Crnogorcu donijela samo minimalan poraz.

U popodnevnom kolu, Mimoza je poražena minimalno od Budućnosti, nakon pet borbenih remija, a pobjedu braniocima titule donio je prvak svijeta za slabovide i slijepe, Predrag Nikač koji je u minijaturi efektno savladao Momčila Raičevića.

Drugo kolo je donijelo "vječiti derbi" našeg šaha, susret Budućnosti i Elektroprivrede, a slavili su Nikšićani sa 4,5:1,5.

Luka Drašković je ispustio dobitak u partiji sa Nikolom Đukićem pa su prvaci spasili “petardu”. Slavili su Boban Bogosavljević, Stefan Mijović i Vuk Miletić. Nikšićani su se izjednačili na diobi prvog mjesta sa Mimozom, ekipom Crnogorca koja je u popodnevnom kolu savladala ekipu Bihora. Na diobi prvog mjesta je i Prosvjeta, možda najljepša i najsimpatičnija priča našeg šaha. Ekipa naših prosvjetara je na vrhu zahvaljujući pobjedama protiv Herceg Novog i Bihora, a iste ekipe je pobjedio i Rudar koji je takođe na diobi prvog mjesta.

Od sjutra će biti igrano po jedno kolo dnevno, a u četvrtom kolu se izdvaja duel Elektroprivrede i Rudara.

Sponzor lige je CEDIS, a ljubitelji šaha partije mogu pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: