GOLMANKA CRNE GORE SE NADA REPRIZI LONDONA

Rajčić pred Rusiju: „Izginućemo”, biće jaka utakmica i velika borba

„Sa kojom god ekipom da smo trčale i trkale se, nismo bile na nivou... Ovo je prilika da igramo kako znamo, baš kao te 2012. godine, da nam je odbrana najbitnija”, kazala je Marina Rajčić

11536 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Koliko god da je četvrtfinale Olimpijskih igara rezultat za poštovanje, kada se na najvećoj sceni dođe do završnice, sportski je nadati se, očekivati i željeti još više.

Crnogorske rukometašice, ova generacija u kojoj je devet olimpijskih debitantkinja, pritom, imaju i „teret” iz Londona, neizbježno je poređenje sa 2012. godinom.

Ne porede se kvalitet i okolnosti, već šansa da se ponovi nešto slično.

Marina Rajčić je jednu takvu šansu zgrabila, može li još jednu, u duelu sa Rusijom (2.30 iza ponoći po našem vremenu).

„Ono što sam sigurna - ovaj tim će ‘izginuti’ na terenu, nećemo dozvoliti da ne damo sve što imamo, kakav god rezultat da bude. Biće jaka utakmica i velika borba. Jedva čekam”, kaže Rajčić.

Mnogo oscilacija su imale „lavice” u grupnoj fazi, imale periode odlične igre, a periode početničkih grešaka, posebno u napadačkom dijelu...

„Prvih 30 minuta protiv Norveške i posljednjih 15 protiv Holandije su naša najbolja izdanja. Kada bi to spojile... Možemo li? Naravno da možemo”, ističe Rajčić.

Rusija je olimpijski šampion, brani zlato iz Rija, u Tokio je došla po još jedno.

„Velika ekipa, jaka na svim pozicijama. Ako zatvorimo bekove mislim da ćemo biti na dobrom putu. Naša odbrana je ključ, moramo da uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovara. Sa kojom god ekipom da smo trčale i trkale se, nismo bile na nivou... Ovo je prilika da igramo kako znamo, baš kao te 2012. godine, da nam je odbrana najbitnija”, kazala je Rajčić.