Crnogorac, Elektroprivreda i Mimoza na vrhu

Najduže su za tablom ostali Boro Miljanić i Nikola Potpara, a nekadašnji omladinski prvak Jugoslavije je odigrao kao u najboljim danima i donio Elektroprivredi veliku pobjedu

1760 pregleda 0 komentar(a)
Najuzbudljiviji meč odigrali su Nikola Potpara i Boro Miljanić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Najuzbudljiviji meč odigrali su Nikola Potpara i Boro Miljanić, Foto: Šahovski savez Crne Gore

Četvrto kolo CEDIS Premijer lige Crne Gore u šahu, donijelo je četiri odlučena meča.

Najzanimljivije je bilo u susretu Elektroprivrede i Rudara. Pljevljaci su bili na pragu iznenađenja, zahvaljujući pobjedama Slaviše Milanovića i Stjepana Krstonijević, ali su Luka Drašković, Boban Bogosavljević i Igor Sarić preokrenuli rezultat.

Najduže su za tablom ostali Boro Miljanić i Nikola Potpara, a nekadašnji omladinski prvak Jugoslavije je odigrao kao u najboljim danima i donio Nikšićanina veliku pobjedu.

Crnogorac je opravdao ulogu favorita protiv Herceg Novog, a pobjede su ostvarili Miloš Perunović, Dragan Kosić, Miloš Pečurica i Danilo Pobor, dok je poen Herceg Novom donio Nenad Karišik. Milo Pobor i Zoran Runić su remizirali.

Budućnost je maksimalnim rezultatom 6:0 savladala Berane, dok je Mimoza porazila Bihor 5:1. Poen Bihorcima je donio Miloš Milošević koji je savladao Milana Draška, a kuriozitet je da je sve poene Bihoru donio upravo mladi FIDE majstor iz Beograda.

U 5. kolu sastaju se Berane - Mimoza, Rudar - Budućnost, Prosvjeta - Elektroprivreda i Bihor - Herceg Novi.

Tabela: Crnogorac, Elektroprivreda, Mimoza 9 bodova, Rudar, Budućnost i Prosvjeta 6, Herceg Novi 3, Berane i Bihor 0.

Bonus video: