Paraolimpijci se pripremaju za Tokio

"Planirano je da u Baru radimo do 15. avgusta i siguran sam da će sportisti spremni otputovati na Paraolimpijske igre", rekao je trener Veljko Čegar

5610 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Marijana Goranović i Miloš Spaić, učesnici Paraolimpijskih igara u Tokiju, završne dvonedeljne pripreme realizuju u Baru.

U odličnim uslovima Sportskog centra "Topolica" naši atletičari formu bruse pod stručnim nadzorom trenera Veljka Čegara.

"Imamo optimalne uslove za rad. Nakon dobrih rezultata na Evropskom prvenstvu u junu, Marijana i Miloš su poslije kraće pauze nastavili dobar kontinuitet trenažnog procesa u Podgorici u našoj trenažnoj bazi u Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica"'. Planirano je da u Baru radimo do 15. avgusta i siguran sam da će sportisti spremni otputovati na Paraolimpijske igre", rekao je Čegar.

Tokio će za Marijanu Goranović biti treće Paraolimpijske igre, po čemu je apsolutna rekorderka u crnogorskom paraolimpizmu.

Nastupiće u dvije discipline - 27. avgusta u bacanju kugle kategorije F 41 i 1. septembra u bacanju diska, spojenih kategorija F40/41.

Spaić će debitovati na Paraolimpijskim igrama - 30.avgusta u bacanju kugle kategorije osoba bez vida F 11.

Bonus video: