Elektroprivreda korak bliže tituli

Šahisti Elektroprivrede, pobjedom protiv Crnogorca, došli su do prvog mjesta tri kola do kraja. Mimoza je, s druge strane, usporila neriješenim rezultatom protiv Herceg Novog

4271 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Na krilima inspirisanog Božidara Kisića i Jovana Milovića, inače predsjednika Šahovskog saveza Crne Gore, šahisti Elektroprivrede iz Nikšića su došli do prvog mjesta na tabeli CEDIS Premijer lige u šahu.

Milović i Kisić su nadigrali mlade Cetinjane Mila Pobora, odnosno Sava Vujovića, pa su Nikšićani nakon četiri remija došli do pobjede od 4:2, pa su sa nova tri boda izbili na čelo tabele.

Budućnost je nadigrala gradskog rivala, ekipu Prosvjete, rezultatom 5:1, pa se očekuje borba između njih i Elektroprivrede do kraja.

Mimoza je posustala u meču sa Herceg Novim. Na prve četiri table partije su završene remijima, a na petoj je Miomir Savić iz Herceg Novog nadigrao je Momčila Raičevića. Neriješen rezultat Tivćanima donio Dragan Popadić koji je nadigrao Miloša Bubanju.

Rudar je opravdao ulogu favorita protiv Berana, slavivši rezultatom 5:1.

Sjutra je na programu sedmo kolo, a izdvaja se duel između Crnogorca i Budućnosti, dok se vodeća Elektroprivreda sastaje sa Bihorom. Snage će omjeriti Mimoza i Rudar, dok će Beranama protivnik biti Prosvjeta. Slobodna je ekipa Herceg Novog.

Bonus video: