Kao u Londonu protiv „ajkula”: Srbija velikim preokretom do finala u Tokiju i šanse da odbrani zlato iz Rija

Nije ih poremetilo ni što su arbitri priznali fantomski gol Blaja Maljaraća na četiri i po minuta do kraja za 8:6, jer je Branislav Mitrović očigledno odbranio. To kao je da probudilo inat kod njih - u posljednja četiri minuta su dva puta pogađali Tivćanin Dušan Mandić i po jednom Stefan Mitrović i kapiten Filip Filipović 26 sekundi prije kraja za konačnih 10:9

5997 pregleda 288 reakcija 108 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novi magični preokret vaterpolista Srbije na olimpijskim igrama.

Kao protiv Crne Gore na utakmici za 3. mjesto u Londonu, „delfini” su nadoknadili tri gola razlike i savladali Španiju 10:9.

Činilo se da je sve gotovo pred kraj 3. četvrtine, kada je „crvena furija” povela 7:4, ali je tada konačno krenulo izabranicima Dejana Savića.

Nakon što su tokom čitavog meča pogađali prečku, stative ili golmana Danijela Lopes Pineda, počeli su da rešetaju.

Nije ih poremetilo ni što su arbitri priznali fantomski gol Blaja Maljaraća na četiri i po minuta do kraja za 8:6, jer je Branislav Mitrović očigledno odbranio.

Zapravo, to kao je da probudilo inat kod njih - u posljednja četiri minuta su dva puta pogađali Tivćanin Dušan Mandić i po jednom Stefan Mitrović i kapiten Filip Filipović 26 sekundi prije kraja za konačnih 10:9.

Španci su u posljednjem napadu bacili loptu u dva metra i pogriješili...

Srbija će u finalu igrati sa Grčkom, koja je savladala Mađarsku 9:6.

Bonus video: