Brazilac nokautom do senzacije protiv Ukrajinca i olimpijskog zlata

Ebert Souza Konseisao je iz kontre sjajno pogodio lijevim krošeom, a Aleksandr Hižnjak tako ružno pao da je sudija u ringu odmah prekinuo meč

8524 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poslije zlatnih medalja sa prvenstva svijeta kontinenta, te Evropskih igara, ukrajinski bokser Aleksandr Hižnjak bio je na pragu i titule olimpijskog prvaka u srednjoj kategoriji (do 75 kilometara).

Nakon dvije borbe je na listama sve petorice sudija vodio 20:18, trebalo je samo da drži distancu, ali je krenuo da dokrajči rivala.

I doživio nokaut - Brazilac Ebert Souza Konseisao ga je iz kontre sjajno pogodio lijevim krošeom, a Hižnjak je tako ružno pao da je sudija u ringu odmah prekinuo meč.

Ebert Souza Konseisao, Aleksandr Hižnjak
foto: Reuters

Ukrajinac se bunio, ali je očito bilo da je odluka prava...

Tako je Brazilac ostvario najveći uspjeh u karijeri, koji je i zaslužio, jer je na putu do zlata porazio i aktuelnog prvaka svijeta, Rusa Hljeba Bakšija, osvajača brojnih medalja iz Kazahstana, Abilhana Amankula, te odličnog Kineza Tanaktana Tohtarbeka.

Pretposljednjeg dana Igara preostale tri zlatne medalje su otišle u Evropu - u muva kategoriji slavili su Britanac Galal Jafai i Bugarka Stojka Krasteva, a u velteru Turkinja Busenaz Surmeneli.

Bonus video: