Gojković: Sve ćemo analizirati kad se završe Igre, glava je sada „vruća”

„Koliko su brzo dani prolazili do sada, sada idu sve sporije. Takva su pravila, vaterpolo je jedan od rijetkih sportova u kojima se igra za plasman od 5. do 8. mjesta, a niko nije ovdje došao zbog toga”, priznao je Vladimir Gojković pred meč sa Italijom za 7. poziciju

12401 pregleda 117 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vaterpolistima Crne Gore ostao je još jedan, prilično nebitan meč - duel sa Italijom za 7. mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Ajkule” su se nadale četvrtom uzastopnom olimpijskom polufinalu i prvoj medalji, ali su produžili boravak u Zemlji izlazećeg sunca zbog mečeva koji se nikome ne igraju.

„Koliko su brzo dani prolazili do sada, sada idu sve sporije. Takva su pravila, vaterpolo je jedan od rijetkih sportova u kojima se igra za plasman od 5. do 8. mjesta, a niko nije ovdje došao zbog toga”, priča Vladimir Gojković.

I Italija, kao aktuelni prvak svijeta, ciljala je medalju, ali će posljednjeg dana OI igrati prvi meč, u 2.30 časova po našem vremenu, 9.30 po lokalnom.

„Pokušaćemo da se odigramo koliko možemo tu utakmicu, koja neće vjerovatno biti ozbiljno mjerilo bilo čega za budućnost. Bilo bi, svakako, lijepo da se završi pobjedom i da na taj način okončamo ovaj ciklus”.

Gojković je selektor od 2015, ali još ne želi da govori o svojoj budućnosti.

„Kad se završi sve će se analizirati, da vidimo gdje smo i šta smo”.

„Pročitao sam Lekine i Draškove izjave, ali iskreno nisam pričao ni sa kim, niti sam htio dok se ne završe Olimpijske igre. To su igrači koji su obilježili crnogorski vaterpolo u posljednjih 14-15 godina, osvojili toliko trofeja, dali ogroman doprinos i svakako su to lijepe vijesti. Kad završi sve ovo, sve će se analizirati, jer je glava još vruća”, rekao je Gojković o poruci dvojice najiskusnijih igrača da su tu za reprezentaciju

Ne želi da iko kritikuje njegove igrače.

„Igrači koji su ovdje, sa još dva-tri, doveli su Crnu Goru do ovoga, i pored velikog broja povreda. Oni su zaslužili ovu veliku scenu, možda je moglo bolje, ali niko ne bi trebalo previše da ih osudi, prije svega kompaktnost i duh koji su imali”.

Najiskusniji igrači „ajkula”, Draško Brguljan i Aleksandar Ivović, poručili su da će i dalje igrati za reprezentaciju ako budu potrebni.

„Pročitao sam Lekine i Draškove izjave, ali iskreno nisam pričao ni sa kim, niti sam htio dok se ne završe Olimpijske igre. To su igrači koji su obilježili crnogorski vaterpolo u posljednjih 14-15 godina, osvojili toliko trofeja, dali ogroman doprinos i svakako su to lijepe vijesti. Kad završi sve ovo, sve će se analizirati, jer je glava još vruća”.

Problemi u crnogorskom vaterpolu su ogromni. Bazen u Kotoru je već godinama van funkcije, a nedavno je uništen i onaj u Institutu „Dr Simo Milošević”.

„Iks puta smo na Stručnom savjetu apelovali oko bazena u Kotoru, prethodnih mjeseci sam pričao sa nekim ljudima, koji su dali garancije da će probati da sve ubrzaju, ali vidimo da ne ide. Sad se desilo i to u Herceg Novom, a bez ikakvog omalovažavanja Budve, većina reprezentacije je iz Kotora i Novog. Ako se to ne postavi na stabilne noge, situacija neće biti dobra”, zaključio je Gojković.

Bonus video: