Legendarni Entrerios donio bronzu Španiji i stavio tačku na savršenu karijeru

Raul Entrerios je dao dva od posljednja četiri gola rukometaša Španije za pobjedu nad Egiptom na utakmici za 3. mjesto u Tokiju (33:31)

4613 pregleda 0 komentar(a)
Raul Entrerios na današnjem meču sa Egiptom, Foto: Reuters
Raul Entrerios na današnjem meču sa Egiptom, Foto: Reuters

Zbog odgađanja Olimpijskih igara je trofejnu karijeru produžio za godinu, kako bi još jednom zaigrao na najvećoj svjetskoj smotri.

I suđeno je bilo da je završi devetim odličjem i da tome da poseban pečat - Raul Entrerios je dao dva od posljednja četiri gola rukometaša Španije za pobjedu nad Egiptom na utakmici za 3. mjesto u Tokiju (33:31).

Legendarni rukometaš, koji je u februaru proslavio 40. rođendan, meč je završio sa četiri gola, a pet je dao drugi junak, Aleks Dujšebajev, koji je, kao i njegov stariji kolega, dao dva od posljednja četiri pogotka svog tima.

Entrerios je karijeri završio sa 45 trofeja u dresovima Ademar Leona, Valjadolida i Barselone, sa kojom je tri puta bio šampion Evrope. Posljednji put u tek završenoj sezoni, koju ne bi ni igrao da se Olimpijske igre nisu pomjerile za godinu...

Najefikasniji u redovima "crvene furije" bili su Aleiš Gomes-Abeljo sa osam i Antonio Garsija sa šest golova, dok su "faraone" predvodili Mohamed Šebib i Ahmed Elahmar sa po sedam, te Omar Jahija sa šest.

Veliko finale, u kojem se kao i u Riju sastaju Francuska i Danska, počinje u 14 časova.

Bonus video: