olimpijske igre

Čestitke zvaničnika Mariji Vuković na uspjehu u Tokiju

Vuković završila je Olimpijske igre na devetom mjestu u takmičenju u skoku uvis, sa preskočenih 196 centimetara

11748 pregleda 15 komentar(a)
Vuković, Foto: Reuters
Vuković, Foto: Reuters

Najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković završila je takmičenje u skoku uvis na Olimpijskim igrama na devetom mjestu, sa preskočenih 196 centimetara.

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević kazao je da se radi o odličnom plasmanu.

"Marija, bravo! Ti si ponos Crne Gore i naše atletike koja je očigledno krenula uzlaznom putanjom. Borila si se odvažno, hrabro, srčano i pobrala simpatije svih nas u Crnoj Gori i šire. Biti dio Olimpijskih igara je već samo po sebi uspjeh, a osvojiti visoko 9. mjesto je zaista iznavredan podvig. Želimo ti mnogo sreće u daljoj karijeri, ubijeđeni da je ovo samo jedan sjajan početak za tebe", saopštio je Lalošević, te dodao da njen uspjeh treba gledati kao dodatni podstrek za razvoj i propagiranje atletike.

Premijer Zdravko Krivokapić uputio je Mariji Vuković čestitku na svemu prikazanom u finalu.

"Ostvarila si rezultat na koji svi možemo biti ponosni", kazao je predsjednik Vlade.

"Bravo Marija. Ponosi se danas Crna Gora odličnim sportskim rezultatom, promocijom naše atletike i dostojanstvenim predstavljanjem zemlje na Olimpijadi u Tokiju. Znamo da možeš i više i radujemo se tvojim novim uzletima", napisao je predsjednik Milo Đukanović.

"Uživali smo gledajući način na koji Marija Vuković brani boje naše zemlje. Svaka čast na ogromnom uspjehu za crnogorski sport i crnogorsku atletiku. Čestitke i svim drugim sportistima koji su dostojanstveno reprezentovali Crnu Goru na Olimpijskim igrama", naveo je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je poseban osjećaj ponosa bio gledati Vuković na Igrama u Tokiju.

"Ostvaren je najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike. Ovo je pravi primjer za mlade naraštaje i obaveza državi da mnogo više ulaže u kraljicu sportova", kazao je on.

Preporučujemo za Vas