Brguljan: Ove momke ne bih mijenjao, pa makar uvijek bili osmi

"Ovo bila dobra škola da znamo za ubuduće da, ipak, nismo baš na tom nivou na kakvom smo mislili da jesmo", kaže Brguljan

13270 pregleda 133 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Plasman u četvrtfinalu Olimpijskih igara je bio prvi cilj crnogorskih vaterpolista.

Ostvarili su ga, a onda stali - serija od četiri poraza, tri zaredom u eliminacionoj fazi, učinila je da "ajkule" nastup u Tokiju završe na osmom mjestu.

Posljednja ekipa koja ih je savladala je Italija.

"Umorni smo i iscrpljeni. Ima i razočaranja, nadali smo se, a možda smo i previše očekivali. Vjerujem da smo mogli bolje da igramo, ali ovo ovdje je najveći mogući nivo - svi dolaze sa velikom željom i po meni je ovo bila dobra škola da znamo za ubuduće da, ipak, nismo baš na tom nivou na kakvom smo mislili da jesmo. Ova ekipa je mlada, dobra, čast i zadovoljstvo je igrati, a ne bih mijenjao ove momke za igrače bilo koje druge reprezentacije. Pa makar uvijek osmi bili. Vidjećemo šta će biti dalje, slijedi analiza, a apsolutno su najviše krivi igrači. Kao što su heroji kada se napravi rezultat", rekao je kapiten Draško Brguljan.

Šta je falilo našoj selekciji? Kratko i jasno - veći kvalitet.

"Nemamo onu jačinu sastava koji je bio u Budimpešti na Evropskom prvenstvu. Ali, nismo ni bili na nivou onih igara, da krenem od sebe. Nismo imali četiri, pet raspoloženih pojedinaca koji bi donijeli prevagu, možda protiv Španije, pa ne znam šta bi kasnije bilo. Što se forme tiče - ne znam, to je sad tako ispalo, nekako mi se čini da je ekipa imala turbulentnu formu, a nije bilo lako zbog tempa utakmica. Mislim da nismo bili u top formi u Svjetskoj ligi, iako smo je osvojili, jer sam vjerovao da možemo još bolje na Olimpijskim igrama. Ispostavilo se da nije baš tako. Nadam se da se danas ništa nije završilo, nego da je nešto lijepo počelo", zaključio je iskusni vaterpolista.

Bonus video: