Karate: Završne pripreme za EP od 12. do 15. avgusta u Podgorici

Šampionat će biti održan od 20. do 22. avgusta u finskom Tampereu

3658 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Karate reprezentacija Crne Gore završne pripreme za Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore odradiće od 12. do 15. avgusta u Podgorici, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat će biti održan od 20. do 22. avgusta u finskom Tampereu.

Na pripremama boraviće 22 takmičara - 17 u borbama i pet u katama, koji će i nastupiti u Tampereu.

Na spisku selektora za pripreme i nastup na šampšionatu nalaze se: kadeti u borbama - Ognjen Bjelajac (do 52kg, Omladinac), Emre Saljiu (do 57, Omladinac), Helena Backović (do 47, Omladinac), Jovana Damjanović (do 54, Omladinac) i Nađa Boričić (preko 54, Omladinac);

juniori u borbama - Matija Bojić (do 55, Fokus), Andrija Danilović (do 61, Omladinac), Nemanja Mikulić (do 68, Bijela) i Lazar Jovović (do 76, Bar), Anđela Ivanović (do 53, Gorštak) i Jovana Stojanović (preko 59, Bratstvo);

mlađi seniori u borbama - Ognjen Otašević (do 60, Omladinac), Vasilije Mićunović (do 84, Budućnost), Nemanja Jovović (preko 84, Bar), Milica Jeknić (do 61, Omladinac), Sara Raković (do 68, Bar) i Milena Jovanović (preko 68, Omladinac).

U katama takmičiće se kadeti Lazar Sekulić (Budva) i Arijana Kočan (Bar), juniori Rijad Mandić (Budućnost) i Mila Marković (Budva) i mlađi senior Filip Bakić (Budućnost).

Treninzi će biti održani u borilačkoj sali Sportskog centra Morača, a prvi trening zakazan je za četvrtak u 18 sati za takmičare u borbama, a sat i po kasnije za kataše.

Bonus video: