Kašćelan: Bilo je zadovoljstvo gledati Mariju u Tokiju

"Cetinje je moj grad, mjesto gdje sam odrasla, gdje su moji prijatelji i porodica. Nadam se da će biti povoda za nove susrete i slavlja. Naredne Olimpijske igre su već za tri godine i nadam se da će biti još bolje u Parizu", navela je Marija Vuković

19343 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan organizovao je prijem za crnogorsku atletičarku Mariju Vuković, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila 9. mjesto.

Kašćelan je crnogorskoj atletičarki uručio novčanu nagradu vrijednu pet hiljada eura i čestitao odličan nastup na ovom prestižnom takmičenju.

"Bilo je zadovoljstvo gledati vas u Tokiju, ne samo zbog značaja takmičenja na kojem ste učestvovali, nego i zbog načina na koji ste predstavljali svoju zemlju i emocije koju ste podijelili sa nama, zbog Cetinja koje je vaše i tog našeg manira, koji ste ponijeli u svijet, da sve bude iskreno, čisto i od srca", rekao je Kašćelan i dodao:

"Vaš profesionalni uspjeh veći je od rezultata na tabeli što, uostalom, pokazuje i poziv za učešće u Dijamatskoj ligi, ali i činjenica da se to postignuće mjeri i snažnim motivom kod brojnih djevojčica i dječaka iz Crne Gore koji su nakon vašeg nastupa na Olimpijskim igrama poželjeli da budu kao vi", naveo je Kašćelan.

Vuković se zahvalila gradonačelniku na prijemu i podršci.

"Cetinje je moj grad, mjesto gdje sam odrasla, gdje su moji prijatelji i porodica. Nadam se da će biti povoda za nove susrete i slavlja. Naredne Olimpijske igre su već za tri godine i nadam se da će biti još bolje u Parizu", navela je ona. Raduje se učešću na Dijamantskoj ligi.

"To je moja prva Dijamantska liga i nadam se da ću dati svoj maksimum. Možda bude bolje nego na Olimpijskim igrama, ali da ne govorim ništa unaprijed", rekla je Marija Vuković.

Bonus video: