Crnogorski odbojkaši na turniru u Skoplju

Selektor Bašić kazao je da crnogorske odbojkaše u Skoplju očekuje izuzetno dobar turnir i protivnici kakvi im trebaju

3847 pregleda 0 komentar(a)
Bašić, Foto: odbojka.me
Bašić, Foto: odbojka.me

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore od 19. do 21. avgusta učestvovaće na 45. memorijalnom turniru Branko Hadžiiljoski - Čajka, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Crnogorskim odbojkašima biće to prve kontrolne utakmice tokom priprema za Evropsko prvenstvo.

Na turniru će, osim crnogorske i reprezentacije Sjeverne Makedonije, učestvovati još Slovačka i Izrael.

Prvi protivnik crnogorske selekcije, 19. avgusta u 20 sati, biće reprezentacija Sjeverne Makedonije.

Narednog dana izabranici selektora Veljka Bašića igraće protiv Slovačke, a dan kasnije sa Izraelom.

Selektor Bašić kazao je da crnogorske odbojkaše u Skoplju očekuje izuzetno dobar turnir i protivnici kakvi im trebaju.

"Znamo da nam je grupa na EP izuzetno jaka, a dva posljednja meča sa Češkom i Bjelorusijom su nam najbitnija. Češka igra kao Slovačka, a Bjelorusija igra kao Izrael ili Slovačka. Upravo sam se zbog toga odlučio za taj turnir u Skoplju“, kazao je Bašić.

Sjeverna Makedonija i Slovačka će, kao i crnogorska selekcija, nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu, pa će im turnir u Skoplju biti sjajna provjera urađenog na pripremama.

Crnogorska selekcija poslije turnira u Sjevernoj Makedoniji od 22. do 27. avgusta u Podgorici sparingovaće sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi Igor Kolaković.

Evropski šampionat počeće 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B, u kojoj je Crna Gora, startuju 3. septembra.

Mečevi B grupe igraju se u češkom gradu Ostravi.

Rivali crnogorskog tima biće Bugarska (3. septembar, 17.15), Slovenija (4. septembar), Italija (5. septembar), Češka (7. septembar) i Bjelorusija (8. septembar).

Prve četiri reprezentacije iz grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija.

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiće na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili sa dvije pobjede, nad Estonijom i Češkom.

U kvalifikacijama za EuroVolley 2021. održanim u maju, Crna Gora je osvojila prvo mjesto u grupi, ispred Grčke, Azerbejdžana i Gruzije.

Bonus video: