Drašković podnio ostavku zbog novog posla, Ružić selektor bokserske reprezentacije

Predsjednik Bokserskog saveza Crna Gore, Aleksander Klemenko, predložio je Ružića za novog selektora, a Upravni odbor ga je jednoglasno izabrao. On dugi niz godina radi sa bokserima u BK Budva i iznjedrio sjajne Bojanu Gojković, Petra Liješevića, Ninu Radenović...

11960 pregleda 273 reakcija 9 komentar(a)
Nikola Ružić sa Petrom Liješevićem na Svjetskom prvenstvu u Kjelceu, Foto: BSCG
Nikola Ružić sa Petrom Liješevićem na Svjetskom prvenstvu u Kjelceu, Foto: BSCG

Došlo je do promjene na mjestu selektora bokserske reprezentacije Crne Gore - Boško Drašković je podnio ostavku zbog novog posla, a naslijedio ga je Nikola Ružić, koji sa takmičarima BK Budva pravi sjajne rezultate.

"Ostavku na mjesto selektora bokserske reprezentacije Crne Gore podnosim zbog novog poslovnog angažmana. U selektorski poziv sam utkao svu strast i posvećenost koja me pratila i tokom bokserskih dana. Neizmjerno sam ponosan na sve uspjehe koje su bokseri u protekle četiri i po godine postigli u ringu, na sva odličja kojima su okitili sebe i mene. Zadovoljstvo mi predstavljaju i promjene u samom Savezu i opstanku moje ideje koja me vodila od samog početka, da bokser mora da bude na prvom mjestu, jer smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas".

"Moje djelovanje će se nastaviti kroz BK Nikšić i to me neizmjerno raduje, jer sve ovo što danas jesam izgradio sam kroz ovu plemenitu vještinu. Takođe, želio bih da dodam da ću u skladu sa svojim mogućnostima biti na raspolaganju u pomoći rada reprezentacije", naglasio je Drašković.

Predsjednik Bokserskog saveza Crna Gore, Aleksander Klemenko, predložio je Ružića za novog selektora, a Upravni odbor ga je jednoglasno izabrao.

On dugi niz godina radi sa bokserima u BK Budva i iznjedrio sjajne Bojanu Gojković, Petra Liješevića, Ninu Radenović...

„Zahvaljujem se rukovodstvu BSCG na čelu sa predsjednikom, Aleksandrom Klemenkom, što su me predložili i izabrali za novog selektora reprezentacije. To je velika obaveza i daću sve od sebe da tu poziciju maksimalno opravdam. Ambicije su kod mene uvijek velike, još veći rad je pred nama. Čvrsto vjerujem da će naši bokseri obradovati naciju na sledećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Dosadašnjem selektoru, Bošku Draškoviću, mom uvaženom kolegi i prijatelju, želim svu sreću u daljem radu i siguran sam da će uvijek moći da, sa raznih pozicija, da veliki doprinos crnogorskom boksu”, naglasio je Ružić.