Goranović: Za mene bi najveći uspjeh bio da se iz Tokija vratim srećna, zadovoljna i zdrava

Marijana Goranović kaže da joj je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju cilj da Tokiju ostvari dobar rezultat

6317 pregleda 43 reakcija 6 komentar(a)
Goranović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Goranović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Crnu Goru predstavljaće pet takmičara - atletičari Marijana Goranović i Miloš Spaić, plivač Ilija Tadić i stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji

Igre su na programu od 24. avgusta do 5. septembra, a Goranović u razgovoru za Merdian Sport kaže da su one san svakog sportiste, te da joj je cilj da u Tokiju ostvari dobar rezultat.

Igre u Tokiju biće treće na kojima će nastupiti Goranović.

"Kad god mi neko pomene Paraolimpijske igre, sjetim se 2012. godine. Tek poslije podizanja zastave na mojim prvim Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. sam shvatila “Bože, pa ovo je Paraolimpijada”. Paraolimpijske igre su san svakog sportiste, a ja taj san živim već treći put. 2016. godine je došao i Rio, moje drugo učešće na Paraolimpijskim igrama, sad Tokio - treće Paraolimpijske igre. Ovo je zapravo i potvrda koliko je u stvari Paraolimpijski sport jak u našoj zemlji. Iskreno, ne razmišljam o medalji, cilj mi je dobar rezultat", kazala je Goranović u razgovoru za Meridian Sport.

Goranović će, zajedno sa Filipom Radovićem, nositi zastavu na otvaranju Igara.

"Nositi zastavu na najvećoj smotri takmičenja je velika čast i odgovornost. Drago mi je što mi je i ovaj put ukazana čast da nosim zastavu i to sa dobro poznatim sportistom Filipom Radovićem, mladićem koji je svijetla tačka Paraolimpijskog sporta, kako u Crnoj Gori, tako i širom svijeta", rekla je Goranović, koja završne dvonedjeljne pripreme realizuje u "Topolici" u Baru, pod stručnim nadzorom trenera Veljka Čegara.

Goranović se prisjetila i početaka.

"Davno je bilo kad sam počela da se bavim sportom za osobe sa invaliditetom. Ne mogu da zaboravim loše uslove i prašnjavi poligon odakle je sve počelo. Ali mogu biti jako ponosna da sam sa istog tog prašnjavog poligona stvarala najbolje rezultate koji su me slali na najveća, evropska, svjetska, Paraolimpijska i mnogobrojna druga međunarodna takmičenja. Sad to mnogo bolje izgleda, uslovi u Resursnom Centru na Zabjelo, pristupne staze za korisnike kolica, napravljen novi segment za bacanje diska sa zaštitnom mrežom i nabavljen kontejner za čuvanje redovnih bacačkih rekvizita i specijalizovane bacačke opreme sportista. Ponosna sam!

Promotivna kampanja Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, u susret Paraolimpijskim igrama u Tokiju počela jer prije nekoliko dana.

"Bilbordi, video spotovi, to su stvari na koje sam navikla i koje jedva iščekujem da se realizuju pred neko jako takmičenje kao što su Paraolimpijske igre. Mislim da samim tim spotom i bilbordima afirmišemo rad osoba sa invaliditetom i njegov naziv nosi Idemo dalje - Tokio. Zajedno! Takođe, promoviše mogućnosti osoba sa invaliditetom, inkluzivne vrijednosti i poštovanje različitosti. Iskreno se nadam da ćemo sa našim radom podstaći djecu sa invaliditetom da se uključe u sport i u zdrav način života. Ono što bi za mene bio najveći uspjeh je da se iz Tokija vratim srećna, zadovoljna i zdrava", zaključila je Goranović.

Bonus video: