Karate akademija TN uskoro počinje sa radom

Upis članova u Karate akademiju TN je već počeo, a da je prvi trening zakazan za 6. septembar.

3942 pregleda 70 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Mina
Foto: Mina

Karate akademija TN, čiji je osnivač dugogodišnji trener i selektor Nela Tatar, početkom septembra zvanično će početi sa radom, saopšteno je iz tog kluba.

Tatar, doktor nauka u oblasti sporta, majstor je karatea peti dan, sa trenerskom licencom Svjetske karate federacije i četvorodecenijskim iskustvom u tom sportu.

Ona je kazala da je Karate akademija TN nastala kao kruna njene sportske karijere.

"Kroz dugu i uspješnu trenersku karijeru, izvela sam na pravi put veliki broj sportista, a kao profesor na fakultetu veliki broj studenata. Sa svojim saradnicima, sa kojima dijelim ljubav prema karateu, hoću da nastavim prije svega edukativnu misiju. Želja nam je da u Karate akademiji TN akcenat stavimo na rad sa djecom u senzitivnom periodu, kako bi se kroz sport i igru izgradili kao prave ličnosti, a onda se bavili njihovim motoričkim, mentalnim i biološkim razvojem“, kazala je Tatar.

Ona je, poslije osnovnih studija koje je završila na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu 1998, postala prvi magistar na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću 2010. godine.

U septembru 2014. godine, na Fakultetu za sport u Novom Sadu (TIMS), odbranila je doktorsku disertaciju i promovisana je kao prva žena u Crnoj Gori sa zvanjem doktora nauka iz oblasti sporta.

Od 2010. do 2020. bila je asistent u nastavi, a kasnije i predavač, na Univerzitetu Crne Gore i Univerzitetu Donja Gorica.

Izdala i nekoliko stručnih radova, koji su objavljeni u stručnim časopisima za sport, a bila je i član Nacionalnog savjeta za sport.

Saopšteno je da je upis članova u Karate akademiju TN počeo, a da je prvi trening zakazan za 6. septembar.

Treninzi će se odvjati na dvije lokacije – u Dalmatinskoj ulici, u zgradi Čikom i balonu kod Osnovne škole Pavle Rovinjski na Starom aerodromu, a treniraće se tri puta nedjeljno.

Bonus video: