Vuelta: Estonac Taramae dominirao u trećoj etapi

Treća etapa koju su biciklisti vozili danas išla je od Santo Domina de Silosa do vrha Picon Blan (202,8 km) i to je druga najduža etapa ovogodišnje trke u Španiji

7411 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Estonac Rein Taramae (Intermarche-Wanty-Gobert) pobjednik je treće etape trke po Španiji od Santo Domingo de Silosa do vrha na Picon Blanu (202,8 km) koja je vožena u ponedjeljak s vremenom od 5 sati 16 minuta i 57 sekundi i novi je vodeći u ukupnom poretku.

Drugi je kroz cilj prošao Amerikanac Džp Dombrovski (UAE Team Emirates) sa 21 sekundom zaostatka, a treći Francuz Keni Elisonde (Trek - Segafredo) sa 36 sekundi zaostatka.

Treća etapa koju su biciklisti vozili danas išla je od Santo Domina de Silosa do vrha Picon Blan (202,8 km) i to je druga najduža etapa ovogodišnje trke u Španiji, nakon čega slijedi vrlo zahtjevan uspon dug 7,6 km s prosječnim nagibom od 9,3 posto.

Za 34-godišnjeg Taramaea (Intermarche-Wanty-Gobert) ovo je 19. pobjeda u karijeri.

Slovenac Primož Roglič koji je prije ove etape bio vodeći u ukupnom poretku pao je na treće mjesto. Estonac je prije ponedjeljka zaostajao 1:28 minuta za Rogličem (Jumbo-Visma) u ukupnom poretku, ali je nakon današnje pobjede preuzeo vodeću poziciju jer je slovenski biciklista kroz cilj prošao kao sedmi sa 1:48 minuta zaostatka za Taramaem.

U ukupnom poretku prvi je Taramae sa 25 sekundi prednosti ispred Elisondea, a treći Roglič zaostaje 30 sekundi.

U utorak je na rasporedu etapa od El Burgo de Osme do Moline de Aragona duga 163,9 km.

Bonus video: