UOČI PARAOLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU

Radović želi visok plasman i borbu za medalje

Osvajač srebrne i tri bronzane evropske medalje kazao je da je nevjerovatan osjećaj biti u selu sa najboljiom paraolimpijcima svijeta

4070 pregleda 2 komentar(a)
Foto: sportsblazereport
Foto: sportsblazereport

Crnogorski stonoteniser Filip Radović kazao je da je i sam plasman na Paraolimpijske igre veliki uspjeh, ali da u Tokiju želi da ostvari više, pruži svoj maksimum i umiješa se u borbu za visok plasman u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Osvajač srebrne i tri bronzane evropske medalje kazao je da je nevjerovatan osjećaj biti u selu sa najboljiom paraolimpijcima svijeta.

"Ovo su moje debitantske Paraolimpijske igre. Osjećaj je nevjerovatan, biti u selu sa najboljim sportistima svijeta. Organizacija je na visokom nivou", kazao je Radović agenciji MINA.

On je istakao da je organizator preduzeo sve da ne dozvoli širenje koronavirusa i ulazak u Paraolimpijsko selo.

"Što se tiče kovida 19, mislim da teško može doći do nekih komplikacija imajući u vidu predostrožnost domaćina i brojne kontrole koje prolazimo i testove koje radimo tokom dana", rekao je Radović.

Govoreći o organizaciji Igara, Radović je istakao da je za sada jedini problem prevoz iz sela do borilišta.

"Nema često autobusa, nijesu usklađeni sa treninzima i tu gubimo dosta vremena. Nadam se da će to do početka takmičenja biti usklađeno", rekao je Radović.

On je istakao da su njegova očekivanja uvijek velika, da je njihovo pokriće ogroman rad u petogodišnjem paraolimpijskom ciklusu.

"Plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju izborio sam kao trećeplasirani na Svjetskoj rang listi i to je veliki rezultat. Neću se zadovoljiti time, već ću dati svoj maksimum i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji", rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, dosta toga zavisiće od žrijeba i prvih mečeva, koji su, kako je kazao, uvijek najteži zbog prilagođavanja na uslove.

"Nadam se da ću, ukoliko pogodim formu i dobro se pripremim za te mečeve, biti konkuretan na takmičenju", rekao je Radović.

Govoreći o najozbiljnijim kandidatima za visok plasman i medalje, on je istakao Poljaka Patrika Čojnovskog.

"Njega još nijesam pobijedio u karijeri. Tu su još Indonežanin Dejvid Džejkobs, Kinez Lian Hao, Austrijanac Kristijan Gardoš, Francuzi Mateo Bohas i Žil de Bordone i Španac Hoze Ruiz Rejes", rekao je Radović.

Radović će, kao i drugi crnogorski stonoteniser Luka Bakić, nastupiti u pojedinačnom dijelu koje je na programu od 25. do 29. avgusta i ekipnom dijelu, koji je predviđen od 31. avgusta do 3. septembra.