Tadić: Cilj finale na 50 metara slobodno

Tadić drugi put učestvuje na Paraolimpijskim igrama, a 2016. godine u Rio de Žaneiru nosio je crnogorsku zastavu na svečanom otvaranju

2357 pregleda 42 reakcija 0 komentar(a)
Foto: MINA
Foto: MINA

Crnogorski plivač Ilija Tadić kazao je da na Paraolimpijskim igrama u Tokiju želi da ispliva dobru trku i plasira se u finale na 50 metara slobodno.

Tadić drugi put učestvuje na Paraolimpijskim igrama, a 2016. godine u Rio de Žaneiru nosio je crnogorsku zastavu na svečanom otvaranju.

On je kazao da je konkurencija izuzetno jaka i da će se za finale u njegovoj kategoriji boriti 25 plivača.

“Konkurencija je izuzetno jaka, možda i najjača u svim disciplinama na Igrama u Tokiju. Biće četiri polufinalne trke i 25 plivača boriće se za mjesto u finalu”, kazao je Tadić agenciji MINA.

On je ponovio da želi finale, navodeći da je svjestan težine zadatka koji ima.

“Cilj je plasman u finale, iako će to biti teško ostvariti, imajući u vidu kvalitet rivala. Spremao sam se naporno, nadam se da mogu do finala. Moja disciplina 50 metara slobodno je nepredvdiva i sve je moguće”, rekao je Tadić.

Upoređujući Igre u Rio de Žaneriru i Tokiju, Tadić je kazao da se sadržaji u paraolimpijskom selu i kvalitet borilišta i arena ne razlikuju mnogo, ali da je atmosfera mnogo drugačija.

“Prvi utisci su pozitivni. Imao sam prilike da probam bazen i startne blokove. Paraolimpijsko selo je, sa svim sadržajima, slično onom u Rio de Žaneiru, ali je razlika u nedostatku slobode zbog kovid protokola. Neće biti publike, smanjena je komunikacija među sportistima, zabranjen je izlazak iz sela i obilazak grada“, rekao je Tadić.

Bonus video: