Marija Vuković slavila u Budimpešti pred veliki nastup u Parizu

Vuković je ostvarila devet centimetara slabiji skok od njenog najboljeg rezultata u karijeri i ove godine (197), te osam manje od visine koju je savladala u finalu u Tokiju (196)

31884 pregleda 1901 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Marija Vuković osvojila je prvo mjesto na mitingu u Budimpešti, skokom od 188 centimetara.

Marija je u glavnom gradu Mađarske slavila, jer je imala manji broj pokušaja od Bjeloruskinje Karine Demidik i Ruskinje Kristine Koroljove.

Rušila je tri puta ljestvicu na 190 centimetara.

Vuković je imala devet centimetara slabiji skok od njenog najboljeg rezultata u karijeri i ove godine (197), preskočiča je osam centimetara manje od visine koju je savladala u finalu u Tokiju (196).

Takmičenje u Budimpešti bilo je za nju jači trening pred još jedan veliki nastup – 28. avgusta na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Marija će se takmičiti sa osvajačicama medalja na Olimpijskim igrama u skoku u vis.

Učestvovaće Ruskinja Marija Lasickene (2.04 m), Australijanka Nikola Mekdermot (2.02 m) i Ukrajinka Jaroslava Mahučkih (2.00 m).

U Parizu će nastupiti legendarna Alison Filiks, koja je u Tokiju postala najtrofejnija atletičarka svih vremena (11 olimpijskih medalja), koja će trčati na 400 metara.

U trci na 100 metara učestvovaće tri najbrže žene svijeta, tri munje sa Jamajke – Ilejn Tompson, Šeli-An Frejzer-Prajs i Šerika Džekson.

Bonus video: