Marković deveti u generalnom plasmanu

Marković nakon odjedrenih šest regata, naredna tri dana finalnog jedrenja nastavlja takmičenje u zlatnoj grupi u klasi ILCA 7 (Laser Standard).

2109 pregleda 2 komentar(a)
Foto: JK Delfin
Foto: JK Delfin

Ilija Marković, reprezentativac Crne Gore u jedrenju, trenutno je na devetom mjestu u generalnom plasmanu nakon tri kvalifikaciona dana na Svetskom prvenstvu u olimpijskim klasama, do 21 godine, u poljskom gradu Gdinje.

Marković tako, nakon odjedrenih šest regata, naredna tri dana finalnog jedrenja nastavlja u zlatnoj grupi u klasi ILCA 7 (Laser Standard).

Marković veliki talenat iz Crne Gore, jedriličar Delfina iz Tivta, slavio je na prvoj regati u Poljskoj, zatim je imao lošu regatu, zauzeo je 50. mesto, ali nije klonuo duhom, naprotiv. Preostale četiri regate je odrjedrio odlično. Bio je 15, šesti, 11. i deveti, pa je trenutno na devetom mestu u generalnom plasmanu, odnosno u zlatnoj grupi. Odmora i vremena za slavlje nema, prve dvije od ukupno šest regata u zlatnoj grupi, na programu su od 25.do 27. avgusta.

Ispred Ilije Markovića, kada je region u pitanju, nalazi se Bruno Gašpić iz kluba Mornar iz Splita, koji je zauzeo treće, tri šesta, sedmo i 19. mjesto, pa je na petom mestu u generalnom plasmanu uoči borbi za medalje. Plasman u zlatnu grupu, uz dosta oscilacija izborili su Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske. U ovom trenutku, prvo mesto drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Jigit Jalci Čitak iz Turske, a treći Aleksandre Kovalski iz Francuske.

Bonus video: