Dilan Prašović, pa Džošua - Usik: Glamurozna scena spremna za crnogorskog boksera

Okoli ima skor od svih 16 pobjeda, Prašović je upisao maksimalnih 15 pobjeda

17100 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Zvanično je - crnogorski bokser Dilan Prašović boriće se za titulu prvaka svijeta u kruzer kategoriji, WBO federacija, protiv branioca titule Britanca Lorensa Okolija.

Meč će se održati na najvećoj mogućoj sceni, u Londonu, na stadionu Totenhema, a Prašovićev duel biće glavna uvodna borba za spektakl jeseni, okršaj Entonija Džošue i Aleksandra Usika za tri pojasa u teškoj kategoriji (WBA, WBO, IBF).

Glamurozni događaj je 25. septembra.

"Ovaj istorijski sportski trenutak za Crnu Goru u pripremi je od oktobra prošle godine, kada je Dilan u kvalifikacionom meču u Beogradu, pobijedio do tada neporaženog Edina Puhala (19-0-0).

Poslije tog meča, Dilan je odradio još jednu profesionalnu borbu, u kojim je u Budvi - Hotel Splendid, pobijedio Hrvatskog borca Tomislava Rudana.

Lorens Okoli je, takođe, imao dva meča u Londonu, na Vembliju, kada je prvu u decembru prošle godine osvojio pojas interkontinentalnog, a u martu ove godine i pojas svjetskog šampiona WBO federacije u kruzer kategoriji, pobjedom nad Poljakom Kšištofom Glovackim", saopšteno je iz tima Dilana Prašovića.

Okoli ima skor od svih 16 pobjeda, Prašović je upisao maksimalnih 15 pobjeda.

"Dilan se dva i po mjeseca nalazi na pripremama u Njemačkoj, uz stručni nadzor trenera Nasera Šahrua i Joca Todorovića, kao i uz pomoć velikog broja sparing partnera koji su mu na raspolaganju.

"Događaj na stadionu Totenhema pratiti preko 60.000 gledalaca (ulaznice rasprodate), dok je procjena da će TV prenosa i PPV-a, borbe gledati preko milijardu ljudi na svim kontinentima", navodi se u saopštenju.

"Očekujemo da državne institucije, prepoznaju i iskoriste ovaj veliki sportski trenutak, koji se održava na najvećoj svjetskoj sceni, kako bi se na pravi način ispromovisala država Crna Gora. Takođe od državnih institucija očekujemo da finansijskom podrškom omoguće što kvalitetnije završne pripreme, možda budućeg svjetskog šampiona", saopšteno je iz Prašovićevog tima.

Bonus video: