Prva liga odbojkašica imaće 10 klubova, za mušku prijava do 15. septembra

Takmičarski brojevi izučeni nakon Skupštine, na kojoj je konstatovan uspješan rad savezaa u posljednjoj godini

7035 pregleda 3 komentar(a)
Vušurović saradnik u razvoju odbojke, Foto: OSCG
Vušurović saradnik u razvoju odbojke, Foto: OSCG

Prva liga odbojkašica počinje 2. oktobra i igraće je 10 klubova: Luka Bar, Galeb, Morača, Rudar, Gimnazijalac, Mediteran, Jedinstvo, Albatros, Budućnost Volley i Akademija.

Prva liga odbojkaša startuje 15. oktobra i broji šest klubova: Budva, Budućnost Volley, Mornar, Galeb, Sutjeska i Jedinstvo. Odlučeno je da se ekipa Mediterana sačeka do 15. septembra, do kada joj je rok za prijavljivanje.

Takmičarski brojevi za lige izvučeni sau nakon redovne Skupštine Odbojkaškog saveza.

Redovna Skupština Odbojkaškog saveza Crne Gore održana je danas u hotelu “VOCO”, a prisustvovala su 24 od ukupno 32 delegata. Skupština, kojom je predsjedavao Zoran Vukčević, održana je uz poštovanje svih epidemioloških mjera uslovljenih pandemijom virusa Covid-19.

Ogromna većina odluka donijeta je jednoglasno, a na isti način delegati su odali priznanje za rad OSCG u prethodnoj godini, te čestitali reprezentativnim selekcijama na ostvarenim rezultatima, a posebno seniorima, koji će od 3. septembra drugi put uzastopno igrati na Evropskom prvenstvu.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen zapisnik sa prethodne Izborne sjednice, održane 23. jula 2020. godine, kao i izvještaj predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića o radu Saveza za period jul 2020 - jul 2021, sa finansijskim izvještajem za 2020. godinu.

Pajković je u svom izvještaju istakao drugi uzastopni plasman odbojkaša na Evropsko prvenstvo, kao i bronzane medalje juniora i juniorki na Balkanskim prvenstvima. Predsjednik OSCG je posebno izdvojio odličnu organizaciju Evropskog prvenstva za kadetkinje u oktobru 2020. godine, nakon kojeg je glavni supervizor CEV-a u svom izvještaju naveo da je Odbojkaški savez Crne Gore sve regulative i pravila vezana za prvenstva Evrope mlađih kategorija ispunio sa najvišim standardima.

Pajković je kazao da je zahvaljujući dobrom menadžmentu i uspješnoj organizaciji Evropskog prvenstva za kadetkinje, Odbojkaški savez Crne Gore ostvario najbolji pozitivni finansijski rezultat u jednoj godini do sada, što se vidi i u našem finansijskom izvještaju, kao i mišljenju revizora.

Odbojkaški savez Crne Gore je u periodu između dvije Skupštine opremio tri otvorena terena za odbojku - nakon terena u Budvi, opremljeni su i rekonstruisani tereni u Podgorici, Baru i Mrkojevićima.

U svom izvještaju Pajković je naveo i da je Upravni odbor usvojio projekat razvoja odbojke u osnovnim školama na predlog Dragiše Ćalova, koji je imenovan za koordinatora, i u saradnji sa Trenerskom organizacijom OSCG, projekat je kandidovan kod Uprave za sport i mlade, koja ga je proslijedila nadležnom ministarstvu na izjašnjavanje, a Ćalov je na sjednici delegatima Skupštine približio projekat.

Delegate Skupštine je pozdravio i Igor Vušurović, nekadašnji crnogorski odbojkaš, osvajač zlatne olimpijske medalje, koji je angažovan kao saradnik za razvoj odbojke u OSCG.

Usvojene su programske aktivnosti za sezonu 2021/22, propozicije takmičenja, izmjene i dopune Statuta, izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, kao i izmjene i dopune Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti.

Na Skupštini je diskutovano i o kovid protokolu, dodjeljivanju pojedinačnih nagrada za mlađe kategorije, visini mreže za mlađe kategorije, nagradama OSCG...

Sjednici su, osim delegata Skupštine, predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića i generalnog sekretara OSCG Ivana Boškovića, prisustvovali i komesar takmičenja Miloš Jovanović, sekretar trenerske organizacije Balša Radulović, predstavnik Udruženja odbojkaških sudija Slobodan Kovačević i koordinator za odbojku na pijesku u OSCG Nikola Pješčić.

Bonus video: