Odbojkaši pobjedom najavili drugi EURO, u petak protiv Bugarske

"Crveni" će 3. septembra odigrati premijerni meč u Ostravi, sa Bugarskom u okviru grupe B, u kojoj su i domaćin Češka, Bjelorusija, Italija i Slovenija

4574 pregleda 78 reakcija 1 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore u petak počinje drugi nastup na Evropskom prvenstvu.

"Crveni" će 3. septembra odigrati premijerni meč u Ostravi, sa Bugarskom u okviru grupe B, u kojoj su i domaćin Češka, Bjelorusija, Italija i Slovenija.

Paklena grupa, težak put do jednog od prva četiri mjesta, koja vode u narednu fazu, ali i optimizam nakon posljednje provjere.

Selekcija Veljka Bašića na euro-put ide nakon pobjede nad jednom od najboljih poljskih ekipa Zavjerće, koju vodi proslavljeni Igor Kolaković - u posljednjem kontrolnom meču u Podgorici, slavila je sa 3:1 u setovima (28:26, 30:28, 22:25, 31:29).

"Bila je to jako važna pobjeda pred put na prvenstvo. Igra u bloku i odbrani je napravila razliku, a i zalaganje tokom meča je bilo na nivou", kazao je selektor Bašić.

"Ne mogu da kažem da smo mi igrali slabo, već da je Crna Gora odigrala izuzetan meč, posebno na servisu i u odbrani. Ako se ovako bude borila, Crna Gora će biti ozbiljan rival svima na Evropskom prvenstvu", rekao je Kolaković.

Crnogorska selekcija ostavila je odličan utisak na prethodnom, debitantskom nastupu na šampionatima Evrope - ostvarila je dvije pobjede u grupi, a samo jedan set ju je dijelio od prolaska u drugi krug.

Bonus video: