Podmlađeni ragbi tim Crne Gore izgubio od BiH

Nakon dvije i po godine pauze crnogorski ragbisti odigrali prvu utakmicu u ragbiju XV

6001 pregleda 55 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Na Kamberovića polju u Zenici, juče je odigrana prijateljska ragbi utakmica između reprezentacije Bosne i Hercegovine i razvojnog tima Crne Gore. Crnogorski tim je izgubio rezultatom 34:9, od mnogo iskusnijeg protivnika, ali rezultat ovog puta je bio u drugom planu. Nakon dvije i po godine pauze crnogorski ragbisti su odigrali prvu utakmicu u ragbiju XV, sa dosta podmlađenim timom.

Kako je saopšteno iz Ragbi saveza novi igrači su pokazali srčanost, borbenost i disciplinu, kako se brane boje svoje zemlje i da su pravi pokazatelj da u budućnosti Crna Gora može da učinio mnogo više u ovom sportu.

Ragbisti
foto: Ragbi savez Crne Gore

„Vjerujem da je ova utakmica bila važna iz više razloga. Prije svega jer smo poslije dužeg vremena odigrali utakmicu u verziji ragbi XV, i to sa veoma kvalitetnim protivnikom. Sa druge strane su šansu dobili mladi i manje iskusni igrači koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati u predstojećim takmičenjima. Utakmica je bila veoma intezivna i tvrda, ali je na kraju presudilo iskustvo protivničke ekipe“, izjavio je kapiten crnogorske reprezentacije Boris Mijušković.

Ragbisti
foto: Ragbi savez Crne Gore

„Mislim da je tim koji je nastupio u osjetno podmlađenom sastavu pružio veoma jak otpor bolje rangiranoj i iskusnijoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. U pripremnoj fazi je odrađen kvalitetan posao koji je rezultirao dobrom i disciplinovanom igrom. Pristup igri svih igrača u timu me učinio ponosnim", istakao je trener Dušan Vučićević.

Ragbisti
foto: Ragbi savez Crne Gore

Ragbi se prvu put pojavio u Crnoj Gori 2011. godine, a prva zvanična utakmica reprezentacije odigrana 2013. godine. U BiH ragbi postoji više od 40 godina, a imaju i veliki brojem igrača u inostranstvu.

Bonus video: