Jakobsen na rođendan do treće etapne pobjede, masovni pad nakon starta

Norvežanin Od Kristijan Eiking je i dalje vodeći u ukupnom poretku sa 54 sekunde prednosti nad Francuzom Giljemom Martinom i minut i 36 sekundi ispred Slovenca Primoža Rogliča.

1797 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Holanđanin Fabio Jakobsen treći je put došao do etapne pobjede na ovogodišnjoj Vuelti trijumfom u 16. etapi voženoj u utorak od Lareda do Santa Kruz de Bezane u dužini od 180 km .

Vozeći za 25. rođendan, Jakobsen je bio najbrži u završnom sprintu u kojem se s treće pozicije probio do čelnog mjesta u posljednjih 50 metara. Drugi je bio Belgijac Žordi Meus, a treći Italijan Matteo Trentin.

Glavna grupa je desetak kilometara prije cilja uhvatila posljednje 'bjegunce' koji su bili na čelu od početka etape, koju je obilježio i masovni pad nekoliko minuta nakon starta. Među onima koji su se našli na asfaltu bili su i drugoplasirani Francuz Giljem Martin, te četvrtoplasirani Španjac Enric Mas, ali su se brzo pridigli i nastavili utrku. Drugi, poput Italijana Ćićonea, Francuza Molarda i Belgijca Vanmarkea nisu bili te sreće pa su zbog povreda morali da odustanu.

U ukupnom poretku promjena nije bilo. Norvežanin Od Kristijan Eiking je i dalje vodeći sa 54 sekunde prednosti pred Martinom i minutu i 36 sekundi ispred Slovenca Primoža Rogliča.

Vuelta ulazi u odlučujuću fazu s nekoliko planinskih etapa, od kojih je prva na rasporedu u srijedu. Dionica od Unkere do Lagos de Kovadonga je dugačka 185,8 km, a na njoj su četiri kategorizovana uspona. Najteži je onaj posljednji na kojem je i cilj, dužine 12,5 km s prosječnim nagibom od 6,9%.

Bonus video: