Crna Gora bez jednog od najboljih na Evropskom prvenstvu: Bojić ne putuje u Poljsku

U drugom uzastopnom učešću na EP, igraće u grupi B, koja startuje 3. septembra, kada će Crna Gora igrati sa Bugarskom (17.15 časova)

2430 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ronald Hoogendoorn
Foto: Ronald Hoogendoorn

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu će nastupiti bez jednog od najboljih igrača.

Marko Bojić se nije našao na spisku od 14 odbojkaša putuju na EP.

"Bojiću moram da odam priznanje za sve što je uradio za reprezentaciju, znam da živi za to. Međutim, on je vukao povredu Ahilove tetive, zbog koje i nije igrao u kvalifikacijama, izuzev prvog seta prve utakmice. Tokom cijelih priprema se radilo na tome da se to što prije zaliječi. Dodatna nesreća je bio i stomačni virus koji je dobio prije sedam dana. Nisam ga poveo samo iz jednog razloga – mislim da nije spreman da može da pruži ono što je Bojić prije davao reprezentaciji. Naravno, on ostaje reprezentativac i za sljedeće akcije. Izabrao sam ekipu za koju mislim da je ovog momenta najspremnija", rekao je selektor Veljko Bašić.

Na šampionat Evrope sjutra putuju tehničari Rajko Strugar, Danilo Dubak, primači servisa Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović, Nemanja Peruničić, srednji blokeri Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Matija Ćinćur, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, te libero Nikola Lakčević.

Crnogorski odbojkaši sjutra putuju za Varšavu, pa za Krakov, te Ostravu, kao krajnju destinaciju, gdje će igrati mečeve na Evropskom prvenstvu.

U drugom uzastopnom učešću na EP, igraće u grupi B, koja startuje 3. septembra, kada će Crna Gora igrati sa Bugarskom (17.15 časova).

Ostali rivali u grupi su Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće plasman u osminu finala.

Prije dvije godine u Holandiji, naša reprezentacija je upisala dvije pobjede u grupi (Estonija, Češka) i samo je set dijelio od plasmana u osminu finala.

Bonus video: