Crnogorski odbojkaši startuju protiv Bugara

Crnogorski odbojkaši u samo 50 sati igraju protiv Bugara, Slovenaca i Italijana

2921 pregleda 2 komentar(a)
Dogovor pred trening u Ostravi, Foto: OSCG
Dogovor pred trening u Ostravi, Foto: OSCG

Pred odbojkašima Crne Gore je 50 paklenih sati - izabranici Veljka Bašića sjutra (17.15 časova) u češkoj Ostravi na otvaranju grupe B Evropskog prvenstva igraju sa Bugarskom.

Samo dan kasnije od 16 sati rival je Slovenija, a u nedjelju od 19 časova, Italija.

Nakon ta tri meča biće jasnije kakva je sudbina "crvenih”, koji se nadaju da bi mogli da osvoje jedno od prva četiri mjesta u grupi B (rivali su i domaća Češka i Bjelorusija) i uđu među 16 najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Prvi meč je, po običaju, najteži, ali Vojin Ćaćić i drugovi i ne pomišljaju da se predaju Bugarima.

"Čeka nas težak meč protiv jako kvalitetne Bugarske. Težak je tempo, igramo tri utakmice zaredom, pa onda još dvije nakon dana pauze, ali smo zato i odradili tako naporne pripreme. Siguran sam da spremni ulazimo u turnir i da ćemo ostvariti bolji rezultat nego na prethodnom Evropskom prvenstvu - poručio je libero Nikola Lakčević.

„Crvenima” je prije dvije godine u Holandiji nedostajao samo set da se domognu osmine finala, a odigrali su nekoliko sjajnih utakmica protiv znatno jačih rivala.

"Pokazali smo to i na prijateljskim utakmicama protiv poljskog Zavijerćea, koje je veoma kvalitetna ekipa. Volimo izazove, da igramo sa teškim protivnicima. Ući ćemo rasterećeno i nadamo se najboljem rezultatu", zaključio je Lakčević.

U odsustvu povrijeđenog Marka Bojića, teret na prijemu servisa, pored Ćaćića, moraće da ponesu Ivan Zvicer i Marko Vukašinović.

"Ovo je još jedna prilika da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje ekipe Starog kontinenta, da se pokažemo u pravom svjetlu i nastavimo sa dobrim rezultatima. Imamo dosta podmlađenu ekipu, ovo je sjajna prilika za napredak i dokazivanje", naglasio je Vukašinović, 28 godišnje pojačanje italijanske Ravene.

Bonus video: