Samo pola seta otpora Sloveniji, druga faza sve dalje od "crvenih"

Nakon Bugarske, crnogorske odbojkaše sa maksimalnih 3:0 dobila i Slovenija u Ostravi

15323 pregleda 3 komentar(a)
Slovenci bolji u svakom segmentu igre u Ostravi, Foto: CEV.EU
Slovenci bolji u svakom segmentu igre u Ostravi, Foto: CEV.EU

Evropski viceprvak, Slovenija okliznula se na startu Evropskog prvenstva protiv domaće Češke u Ostravi, pa je danas svom snagom ušla u meč sa crnogorskim odbojkašima u 2. kolu grupe B.

Epilog je laka pobjeda "zmajčeka" - 3:0 (25:17, 25:16, 25:16)

Crnogorski odbojkaši su zahvaljujući sjajnom Vojinu Ćaćiću uspijevali da se drže u egalu do sredine prvog seta (12:12), ali je potom došao do izražaja veći kvalitet rivala. Poveli su 14:12, selektor Veljo Bašić je uzeo tajm-aut, ali pomoći nije bilo.

Koliko je Slovencima bio značajan ovaj meč, potvrđuje podatak da su uporno zahtijevali ponovni sevis, je je na trenutak nestalao struje u Ostravar areni pri i to pri ubjedljivom vođstvu od 22:16.

Uspjeli su da se izbore za novi servis i Tonček Štern je sa dva vezana poena an servisu praktično riješio taj dio igre.

U drugom nije bilo dileme od starta, odličnim servisom su napravili razliku, baš kao i u posljednjem, trećem periodu igre.

Slovenci su imali čak 11 as servisa, Crna Gora danas nijedan!

Naši odbojkaši sjutra od 19 sati igraju protiv još jednog favorita, Italije, a nadali su se bodovima i prolasku među četiri najbolje u dva posljednja duela sa Češkom i Bjelorusijom.

No, kako igra Češka, koja je juče dobila Soveniju sa 3:1, biće teško iznenaditi domaćine u Ostravi.

Crna Gora – Slovenija 0:3

Ostrava – “Ostravar arena”. Gledalaca: 600. Sudije: Epaminondas Gerotodoros (Grčka), Rikardo Fereira (Portugal).

Crna Gora: Minić, Babić, Zvicer 1, Strugar 1, Ćaćić 13, Lakčević (libero), Ćinćur (libero), Milić 4, Vukašinović 5, Ječmenica 3, Ćulafić 8, Peruničić, Pavićević, Dubak.

Slovenija: T. Štern 18, Pajenk 4, Kozamernik 9, Šket, Vinčić 1, Štalekar, Ž. Štern (libero), Klobučar, Kovačić (libero), Videčnik 1, Ropret, Urnaut 15, Čebulj 12, Možič 3.

Bonus video: