Kolumbijsi biciklista se izvinio zbog napuštenja etape na Vuleti

Biciklista Migel Anhel Lopes se izvinio što je revoltiran napustio etapu, nakon gubitka priklkjučka sa glavom grupom

4758 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kolumbijski biciklista Migel Anhel Lopes (Movistar) izvinio se u nedjelju što je napustio trku po Španiji - Vueltu, tokom pretposljednje etape u subotu.

Lopes, koji je u četvrtak pobijedio u 18. etapi i bio trećeplasirani u ukupnom poretku, vrlo rano je izgubio kontakt s glavnom grupom nakon napada Australijanca Džeka Haiga, pa je vidno frustriran što ne može da nadoknadi zaostatak i pad na tabeli napustio trku dvadesetak kilometara od kraja pretposljednje etape od Sanksenksaa do Mosa.

"Kao što je većina vas mogla da vidi, trenutak u kojem je došlo do podjele od vodeće grupe, bila je teška situacija koju je bilo teško riješiti", pokušao je da objasni svoj postupak Lopes na društvenim mrežama.

Kolumbijac je dalje objasnio da je to bila bezizlazna situacija te niko nije htio da mu pomogne u hvatanju vodeće grupe.

"Noge su mi umorne i niko u to vrijeme nije htio da mi pomogne da pokrijemo razliku. Trebalo nam je puno vremena da reagujemo. Bilo je puno službenika okolo, ali na kraju me rastužuje što je Vuelta završila tako put za mene", dodao je kolumbijski biciklista.

"Odlučio sam da odustanem od bitke koja je bila izgubljena. Sada samo želim da kažem obožavaocima, sponzorima, organizatorima La Vuelte - žao mi je zbog onoga što se dogodilo", zaključio je.

Ekipa Movistara je na kraju objavila da će ga kazniti zbog napušptanja trke.

Bonus video: