Bašić: Šteta, rezultat je mogao da bude puno drugačiji; Ječmenica: Na pobjedu protiv Čeha, više nema čekanja

„U trećem smo vodili, imali šansu da povedemo četiri razlike u samom finišu, ali su nas još jednom direktne individualne greške koštale seta, samim tim i utakmice. Kad se igra protiv Italije, jedne od najboljih ekipa na svijetu, svaka greška, pa i najmanja, košta veoma mnogo”, rekao je Veljko Bašić

5396 pregleda 46 reakcija 3 komentar(a)
Veljko Bašić na večerašnjoj utakmici, Foto: Cev.lu
Veljko Bašić na večerašnjoj utakmici, Foto: Cev.lu

Pakleni ritam od tri utakmice u 50 sati, odbojkaši Crne Gore su završili bez osvojenog seta.

U posljednjem ispitu, protiv Italije, tim Veljka Bašića je bio ravnopravan u 2. setu, u trećem bio na pragu produženja meča, ali je ipak izgubio 3:0.

„Velika šteta, rezultat je mogao da bude puno drugačiji. Već u 2. setu smo ih ‘načeli’, ali nismo izdržali do kraja. U trećem smo vodili, imali šansu da povedemo četiri razlike u samom finišu, ali su nas još jednom direktne individualne greške koštale seta, samim tim i utakmice. Igrači su dali sve od sebe, ali kad se igra protiv Italije, jedne od najboljih ekipa na svijetu, svaka greška, pa i najmanja, košta veoma mnogo”, rekao je Bašić.

Za „crvene” je sjutra dan odmora, potom slijede obračuni sa Češkom u utorak i Bjelorusijom u srijedu, a dvije pobjede bi praktično garantovale plasman u osminu finala.

„Postoji realna šansa da prođemo, ali moramo da dobijemo dvije posljednje utakmice. Igra protiv vicešampiona Evrope Slovenije i naročito protiv Italije nam daju nadu da možemo da napravimo nešto na ovom prvenstvu”, naglasio je Bašić.

Zbog grešaka u finišu 2. i 3. seta je žalio i Ivan Ječmenica.

„Igrali smo protiv sjajne ekipe, dali smo sve od sebe, ali to u ovom trenutku nije bilo dovoljno ni za set. Ostaje nam da žalimo, jer smo odigrali zaista dobro dva seta, ali je protiv ovakvih ekipa svaka greška skupa. Čiste situacije koje imamo bi trebalo da koristimo, jer odmah ide kazna, ovakve ekipe to vrlo lako riješe”, rekao je 31-godišnji srednji bloker.

Crna Gora je na začelju grupe B, ali nada postoji.

„Svi ovdje igraju odbojku, i Češka i Bjelorusija imaju po pobjedu. Znali smo i prije nego što smo došli ovdje da će nam te utakmice biti za prolaz. Imamo dan odmora da se spremimo i idemo na pobjedu protiv Čeha. Više nema čekanja”, poručio je Ječmenica.

Bonus video: