Crna Gora opet na nuli, plasman u osminu finala bio samo pust san

Izabranici Veljka Bašića su u meč sa Češkom ušli sa željom da slave 3:0 ili 3:1 i preuzmu sudbinu u svoje ruke, ali su doživjeli još jedan maksimalan poraz - 3:0 (30:28, 25:23, 25:10), pa će sjutrašnji meč sa Bjelorusijom biti lišen ikakvog takmičarskog značaja

22204 pregleda 4 komentar(a)
Foto: cev.eu
Foto: cev.eu

Četvrtim porazom završene su sve nade odbojkaša Crne Gore da mogu da se domognu osmine finala Evropskog prvenstva.

Izabranici Veljka Bašića su u meč sa Češkom ušli sa željom da slave 3:0 ili 3:1 i preuzmu sudbinu u svoje ruke, ali su doživjeli još jedan maksimalan poraz - 3:0 (30:28, 25:23, 25:10), pa će sjutrašnji meč sa Bjelorusijom biti lišen ikakvog takmičarskog značaja.

„Crveni” su jedina ekipa koja nije osvojila ni set na 32. kontinentalnom šampionatu, a večeras se vidjelo da im nešto nedostaje da prelome rivala u neizvjesnim završnicama.

Protiv Italije su ispustili nekoliko šansi, pogotovo u 3. setu, a večeras protiv domaćina imali i tri prilike da povedu 1:0.

Imali su i kontru, ali je Vojin Ćaćić izblokiran nakon lošeg dizanja, što je prelomilo set i dalo zalet domaćima, koji su iskoristili svoju treću set-loptu asom Jana Galabova za 30:28.

Do sredine 2. seta nijedan od rivala nije imao više od dva poena prednosti, a onda su Česi iskoristili užasan period igre protivnika i piveli 23:16. Situacija je djelovala izgubljeno, ali je na servis Rajka Strugara osvojeno šest vezanih poena, najviše zahvaljujući bloku.

Češka je prekinula tu seriju napadom Jana Hadrave, Ćaćić je spasao prvu set-loptu, ali je opet Hadrava preuzeo odgovornost, iznudio blok-aut i povisio na 2:0 u setovima.

I tada je Crna Gora imala teoretsku šansu da se domogne osmine finala, ali je morala da slavi 3:2, potom savlada Bjelorusiju 3:0 ili 3:1 i dočeka takav poraz Češke od Italije u četvrtak.

Ali, od toga nije bilo ništa - domaćin je poveo 4:0, a onda od sredine seta samo povećavao prednost do ponižavajućih 25:10.

Možda bi sve bilo drugačije da je Bašić mogao da računa na potpuno spremnog Marka Bojića, ali je bez startnog primača i jedne od prvih opcija u napadu sve bilo mnogo teže.

Doduše, uspjeh je i sam plasman među 24 najbolje ekipe u Evropi, jer je Prva liga Crne Gore među najgorima u Evropi...

Bonus video: