treći put u karijeri

Dijamantska liga: Trijumf Ivane Španović

Najbolja srpska atletičarka je upisala 16. pobjedu u ovom takmičenju i osvojila treći Dijamantski pehar u karijeri, poslije 2016. i 2017. godine

4508 pregleda 1 komentar(a)
Španović, Foto: Reuters
Španović, Foto: Reuters

Srpska skakačica u skoku udalj Ivana Španović pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Dijamantske lige, pošto je trijumfovala na finalnom mitingu u Cirihu skokom od šest metara i 96 centimetra.

Španović je najbolji skok, na takmičenju održanom na trgu u Cirihu, zabilježila u šestoj seriji. Ona je u petoj seriji s preskočenih 6,88 preuzela prvu poziciju, da bi pobjedu potvrdila u posljednjoj seriji.

Najbolja srpska atletičarka je upisala 16. pobjedu u ovom takmičenju i osvojila treći Dijamantski pehar u karijeri, poslije 2016. i 2017. godine.

Drugo mjesto osvojila je Švedjanka Kadi Sanija s rezultatom 6,83 metra, dok je treća bila Ukrajinka Marina Bek-Romančuk s preskočenih 6,75 metara.

Olimpijska šampionka iz Tokija, Njemica Malaika Mihambo zauzela je peto mjesto s rezultatom 6,56 metara, četvrta je bila Britanka Jasmin Sojers, a šesta Bjeloruskinja Nastasja Mirončuk Ivanova.