Borba karijere Cetinjanina Radonjića večeras direktno na RTL televiziji

Jedna od vodećih internet platformi DAZN će prenositi meč za internacionalnu titulu u teškoj između vlasnika pojasa, Filipa Hrgovića i Marka Radonjića

7064 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Poster
Foto: Poster

Na stadionu "Wörthersee" u austrijskom Klagenfurtu, Cetinjanin Marko Radonjić večeras oko 22,30 sati napada internacionalni IBF pojas i zvanje pretendenta na titulu svjetskog prvaka.

Vlasnik pojasa i rival, bronzani olimpjac iz Rija, Filip Hrgović će biti veliki favorit. Uostalom, poziv da se bori protiv Hrgovića je odbilo 15 najbolje rangiranih teškaša u IBF-u, ali 31- godišnji Cetinjanin je prihvatio bačenu rukavicu.

Koliko je Hrgović favorizovan u Hrvatskoj govori podatak da je koeficijent na njegovu pobjedu jedan od najnižih mogućih u tamošnjim bukmejkerskim kućama, svega 1,02.

Hrgović (12-0, 10 KO), 29, iz Zagreba, je četvrti u rejtingu IBF i braniće internacionalni pojas protiv Radonjića (22-0, 22 KO), 31, koji je iz Crne Gore, pisao je prestižni ESPN u najavi borbe.

"Radonjić zaslužuje ne samo poštovanje već i naklon. Prihvatio je borbu, kada nijedan od 15 najbolje rangiranih sa IBF liste to nije smio. Uzbuđen sam što ću boksovati na stadionu "Wörthersee". Radonjić ima sjajne rezultate i skor, sve je rivale dobio nokautom ali nikada za protivnika nije imao borca poput mene", kazao je Hrgović.

Pobjednik tog meča dobija pravo da napadne svjetsku titulu već naredne godine.

Hrgović, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2016. je svjetsku profi slavu zaslužio prošlogodišnjom pobjedom nokautom nad sjajnim Amerikancem Ridelom Bukerom u Holivudu, i blizu je šansi da napadne titule koje sada drže Entoni Džošua (WBA, IBF, WBO) i Tajson Fjuri (WBC).

Čuveni promoter Edi Hern nije krio oduševljenje ali ni iznenađenje odlukom Radonjića da prihvati borbu.

"Filip Hrgović jedan je od boraca kojeg najviše zaobilaze rivali u teškoj a pronaći protivnika koji ima hrabrosti ući u ring s njim bio je nevjerovatno težak posao i veliki izazov. Znam da su svih 15 najboljih sa svjetske liste IBF odbili priliku da boksuju sa Hrgovićem. Uprkos velikom ulogu i značajnoj prilici. Zato šta reći o Radonjiću?! Divljenje i respekt".

Na jučerašnjem vaganju u centru Klagenfurta Hrgović je težio 112 kilograma, što je u skladu s njegovom uobičajenom težinom za borbe, dok je Radonjić bio nešto teži (113.2 kg).

Bonus video: