U SC Morača sjutra će se na sedam tatamija boriti najbolji karatisti svih uzrasta

4. Kup šampiona u organizaciji KK Omladinac počinje sjutra u 10 sati u SC Morača

4671 pregleda 0 komentar(a)
Marina Raković će se boriti i u open konkurenciji, Foto: WKF
Marina Raković će se boriti i u open konkurenciji, Foto: WKF

Tradicionalni međunarodni karate turnir - Kup šampiona biće održan sjutra, 11. septembra u dvorani SC Morača, saopštio je organizator takmičenja, podgorički karate klub Omladinac. Navodi se da je do danas potvrđen dolazak, osim crnogorskih, klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Makedonije i Kosova. Najavljeno je i učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja, u svim starosnim kategorijama.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Predviđeno je da u ženskoj konkurenciji bude održano takmičenje u open kategoriji, u kojoj će tri najuspješnije biti novčano nagrađene sa 300, 200 i 100 eura. Kup šampiona je četvrti turnir koji podgorički klub organizuje, nakon što je prvi organizovan 2008. povodom 35 godina postojanja kluba. Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja – 45 godina postojanja, kao i 2019. godine. Najavljeno je da će klub pobjednik dobiti novčanu nagradu od 500, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom klubu 200 eura. Najuspješniji klub dobiće i vrjednosni vaučer od 500 EUR od turističke agencije Skaut iz Skoplja, koji se može iskoristiti u njenim smještajnim kapacitetima u Sutomoru naredne sezone. Drugoplasirani dobiće vaučer na 300, a trećeplasirani od 200 eura. Najavljeno je da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu. Takmičenje će početi u deset, dok je svečano otvaranje predviđeno za 13 sati.

Bonus video: