Zlatičanin bez šansi u borbi za silver pojas, Abdulajev bolji od bivšeg svjetskog prvaka

Ruski bokser Zaur Abdulajev dominantno na poene nakon 12 rundi slavio protiv Dejana Zlatičanina u Jekaterinburgu

13670 pregleda 66 reakcija 8 komentar(a)
Detalj sa meča Zaur Abdulajev - Dejan Zlatičanin, Foto: vk.com/rccboxing
Detalj sa meča Zaur Abdulajev - Dejan Zlatičanin, Foto: vk.com/rccboxing

Dejan Dinamit Zlatičanin doživio je novi poraz, pošto je u Jekaterinburgu jednoglasno izgubio od Rusa Zaura Abdulajeva u borbi za WBC silver internacional titulu lake kategorije.

Abdulajev je dominirao naročito do osme runde, kada se Zlatičanin uglavnom branio i to neuspješno.

Koristeći prednost dužih ruku, 12 centimetara viši rival je prednjim direktima Zlatičanina primoravao da podigne gard, a onda je pogađao lijevim krošeom u tijelo, često nakon toga i desnim aperkatom i samo nevjerovatnom izdržljivošću 37-godišnji Zlatičanin je ostao na nogama do posljednjeg gonga 12. runde.

Ipak, nije mogao izbjeći ubjedljiv poraz od 10 godina mlađeg rivala, koji je na sudijskim listama imao od sedam do 10 poena prednosti.

"Odlično sam boksovao, naročito nakon treće runde. Moj rival je veliki borac, bio je svejtski prvak i pokazao je nevjerovatnu izdržljivost. Pobjeda mi je vratila pojas, ali i nove prilike da se borim za svjetsku titulu", kazao je Abdulajev.

On je slavio 14. pobjedu uz poraz od aktuelnog WBC prvaka, Amerikanca Devima Hejnija u Njujorku.

Zlatičanin je pokazao zavisnu fizičku pripremljenost, ali je bio vidan nedostatak eksplozivnosti koja ga je krasila do osvajanja svjetskog trona 2016. godine.

On je bez meča bio od 10. novembra 2019. godine u Podgorici, kada je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Rusa Višana Murzabekova.

Nekadašnji WBC šampion na profesionalnom ringu ima 24 pobjede, sada i tri poraza.

Bonus video: