Hamilton: Svaka čast sudijama zbog kazne za Ferstapena, ovakve stvari moraju da se sankcionišu

„Ovo će se nastaviti dok ne naučimo iz ovakvih scenarija na stazi. Kada se izvučeš sa ovakvim stvarima, lako je da kasnije nastaviš da ih praviš”, poručio je Luis Hamilton

6613 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Velika nagrada Italije donijela je još jedan sudar dvojice glavnih rivala za titulu - Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona.

Holanđanin se bolidom popeo na Britanca, kojem je život spasao oreol. Da ta sigurnosna sprava nije uvedena 2018. godine, posljedice su mogle da budu kobne.

Zbog tog udesa, vozač Red Bula je kažnjen pomjeranjem tri mesta unazad na narednoj trci koja će se voziti u Sočiju.

„Veoma sam ponosan na sudije. Potrebno mi je vrijeme da o tome ozbiljno razmisim, ali mislim da ovo definitivno predstavlja presedan. To je važno za napredak bezbjednosti vozača i da postoje tačno postavljena pravila”, rekao je Hamilton poslije kazne koju je dobio Ferstapen.

Aktuelni šampion smatra da će vozači koji prođu nekažnjeno za svoje neodgovorne vožnje ponavljati iste incidente.

„Ovo će se nastaviti dok ne naučimo iz ovakvih scenarija na stazi. Ja nemam istoriju ovakvih incidenata. Kada se izvučeš sa ovakvim stvarima, lako je da kasnije nastaviš da ih praviš. Svi mi vozači smo na ivici. Kada smo na pravoj liniji, svaki vozač pokušava da zadrži svoju poziciju. Kada si točak uz točak u krivini, a bolid je i dalje pored tebe sa spoljne strane moraš da ostaviš prostor kada je automobil ispred tebe. Postoji pravilo da vozač koji je ispred, njegova je krivina i ovaj drugi mora da se povuče”, poručuje Britanac.

Bonus video: