Emre Saljiu dokazao potencijal bronzom u Istanbulu

Zlato i dvije bronze su učinak crnogorskih karatista u Istanbulu

5011 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Junior Omladinca Emre Saljiu dokazao je izvanredan talenat osvajanjem bronzane medalje na Premijer ligi za mlade u Istanbulu.

Saljiu je samo pet dana ranije napunio 16 godina, zakoračio u juniorski uzrast i proslavio medaljom u borbama do 61 kilogram.

U meču za medalju Saljiu je slavio protiv Hrvata Kristijana Topličevića - 5:1.

Saljiu je na startu takmičenja pobijedio Ukrajinca Davida Janovskog 2:1, dok je u drugom kolu izgubio od Jusufa Kilića iz Turske 4:2. Turski borac je plasmanom u finale omogućio članu Omladinca nastavak takmičenja.

Na startu repasaža, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao je Mohamada Šolija iz Kuvajta, dok je u drugom kolu bio bolji od Rusa Ulubija Mamaševa 7:4 i izborio meč za medalju.

"Pet teških mečeva mi je trebalo za medalju. Zadovoljan sam rezultatom a medalja je plod napormog rada. Zahvaljujem se treneru Žarku Rakoviću, koji je instrukcijama tokom meča pomogao mi da dođem do pobjedničkog postolja. Hvala mom klubu na podršci i naravno mojoj porodici", rekao je Saljiu.

Saljiu je bio bronzani i na turniru Svjetske lige mladih u Poreču, ali u kadetima, a prošle godine osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

To je treća medalja crnogorske reprezentacije u Istanbulu, pošto je juče kadetska prvakinja Evrope Helena Backović osvojila zlato i time je karatistkinja Omladinca zadržala lidersku poziciju u svjetskom rejtingu.

Prvog dana je u katama do 14 godina bronzu zaslužio karatista Iskre, Saša Petrić.

Bonus video: