Miroslavu Vujoviću srebro na Svjetskom kupu

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti,

3645 pregleda 2 komentar(a)
Vujović je do finala eliminisao svjetskog rpvaka, Foto: Privatni album
Vujović je do finala eliminisao svjetskog rpvaka, Foto: Privatni album

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti, dok je bronzani bio Tarik Raščić.

Vujović je u finalnom meču discipline K1, u kategoriji preko 91 kilogram, na poene tijesno izgubio od vicešampiona svijeta, Poljaka Mihala Blažoviča.

Vujović je u četvrtfinalu savladao šampiona svijeta Ukrajinca Romana Holovatuka, dok je u polufinalu pobijedio odličnog borca Roberta Docada iz Poljske.

Raščić je medalju osvojio u disciplini kik lajt. U četvrtfinalu nastup je završio Lazar Klikovac, porazom od Ukrajinca Vladislava Turmenka.

Selektor Goran Radonjić kazao je da su crnogorski kik bokseri prikazali odličnu formu pred Svjetsko seniorsko prvenstvo, koje će idućeg mjeseca biti održano u Italiji.

"Posebno bih pohvalio sjajan nastup Miroslava Vujovića, koji je imao tri teška meča. Savladao je svjetskog prvaka, što dovoljno govori o njegovoj trenutnoj formi i nastupu. Malo je falilo da se okiti zlatom, ali najbitnije je da se forma tempira za predstojeće Svjetsko prvenstvo", rekao je Radonjić.

On je istakao da je i mladi Lazar Klikovac pružio dobar otpor i potvrdio potencijal.

"Na njega ozbiljno računamo u narednom periodu", rekao je Radonjić.

Svjetski kup u Budimpešti okupio je više od 3.200 takmičara

Bonus video: