Odbrojavanje do spektakla, Prašović pred meč života: Želim pojas, a zatim mogu i na Džošuu, Fjurija ili Vajldera

Poslije 100 dana priprema koje je odradio u Njemačkoj, Prašović i njegov stručni štab danas putuju u London, odbrojavanje je počelo

4568 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Za pet dana na stadionu Totenhema, na glamuroznoj sceni u Londonu, održaće se bokserski spektakl, jedan od najvećih ove jeseni.

U borbi za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji, u četiri federacije, boriće se Entoni Džošua i izazivač Aleksandar Usik.

A na takvoj sceni, u glavnoj uvodnoj borbi, naći će se Dilan Prašović, crnogorski bokser, i to u meču za šampionski pojas.

Ulog je titula WBO prvaka u kruzer kategoriji, rival i aktuelni prvak domaći borac Lorens Okoli.

Poslije 100 dana priprema koje je odradio u Njemačkoj, Prašović i njegov stručni štab danas putuju u London, odbrojavanje je počelo.

“Ovo je najveće iskušenje u mojoj karijeri, i po ulogu i po kvalitetu rivala. Osjećam se fizički jako dobro i spremno, iako me pomalo i stiže umor, što je i normalno nakon četiri mjeseca jakih, zahtjevnih i kvalitetnih priprema”, kazao je Prašović.

Lorens Okoli je do titule došao u martu ove godine, kada je pobijedio Poljaka Kšištofa Glovackog, što mu je bio 16. trijumf u isto toliko borbi.

“Izuzetno je kvalitetan, sa izuzetnim fizičkim karakteristikama, koje mu daju prednost u odnosu na većinu boraca. Imam taktiku, ali neka to bude iznenađenje, pokazaću je u ringu”, naglasio je Prašović, koji, takođe, neporažen ulazi u borbu života (15 pobjeda, 12 prekidom).

Iako je svjestan šta može da mu donese duel sa Okolijem, kakav bi to mogao da bude prodor na najveću scenu, 26-godišnji Novljanin ne želi da ga važnost meča uspori i sputa.

“Jeste to u podsvijesti, ali ne dozvoljavam da me takve misli okupiraju. Skoncentrisan sam na meč, želim šampionski pojas. Neka ga prvo podignem i stavim oko struka, a zatim – Džošua, Vajlder ili Fjuri, zašto da ne”, optimista je Prašović.

Crnogorski borac biće, dakle, dio velikog bokserskog spektakla, pa i njega itekako interesuje kako će se završiti borba između Džošue i Usika, Ukrajinca koji je tek nedavno prešao u tešku kategoriju, nakon apsolutne dominacije kruzerom.

“Teško je prognozirati ishod, ali blagu prednost dajem Džošui, iako navijam za Usika”, kazao je Prašović.

Bonus video: