Odbojkaška sekcija Jugoslavije treća u svijetu

Odbojkašice OŠ "Jugoslavija“ iz Bara osvojile svjetsku bronzu u konklurenciji 36 zemalja

3836 pregleda 1 komentar(a)
Odbojkaška sekcija OŠ Jugoslavija je medalčjom predstavila Crnu Goru, Foto: školski sportski savez
Odbojkaška sekcija OŠ Jugoslavija je medalčjom predstavila Crnu Goru, Foto: školski sportski savez

Crna Gora je sa bronzanom medaljom završila učešće na prvom Svjetskom prvenstvu u školskim sportskim igrama u Beogradu.

Taj uspjeh uspjele su da zasluže odbojkašice OŠ "Jugoslavija“ iz Bara. Osim njih, crnogorski školarci nadmetali su se u još dva sporta - košarkašice OŠ "Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog i šahistkinja Milena Mosurović iz OŠ "Štampar Makarije“, dostojno su reprezentovale svoje školu, grad i državu, ali nisu uspjele da osvoje odličja.

"Prvo Svjetsko prvenstvo u školskim sportskim igrama u Beogradu je u potpunosti opravdalo očekivanja. Organizacija takmičenja, na kojem se u 14 sportova nadmetalo oko 2.500 sportista uzrasta od 13 do 15 godina iz 36 zemalja svijeta je bila besprekorna, počev od smještaja, transfera od hotela do borilišta i nazad, primjenjivanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, zabavnog i edukativnog programa", obavijestio je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza prof. Budimir Vukićević.

"Zadovoljan nastupom naših takmičara, ne samo zbog osvojene medalje odbojkašica već što smo uspješno predstavili svoju državu. Imali smo svoj štand, koji je bio veoma posjećen i na kojem smo podijelili flajere i propagandni materijal koji nam je dostavila Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, tako da smo promovisali našu zemlju kao atraktivnu turističku destinaciju. Uz to, na manifestaciji „Noć nacija“ smo otpjevali himnu uz poskočicu, što je izazvalo ovacije u parku ispod Kalemegrada, gdje je svako veče bio organizovan kulturno-zabavni program. I na ovom skupu se potvrdilo da je sport više od takmičenja, da on spaja i ujedinjuje, pa je iz Beograda, pored sportskih uspjeha poslata snažna poruka prijateljstva. Nakon takmičenja, puno sjajnog druženja, osmjeha i lijepih uspomena bilo je i suza na rastanku", rekao je Vukićević.

U okviru manifestacije u Beogradu je održan i veliki Forum školskog sporta, uz učešće puno ministara i sportskih funkcionera iz cijelog svijeta, kao i sastanak ISF – Međunarodne asocijacije školskog sporta, na kojoj je odlučeno da domaćin narednog Svjetskog prvenstva u školskim sportskim igrama za dvije godine bude Meksiko.

"Odlazak u Meksiko na naredno prvenstvo je za nas veliki izazov, ali u ovom momentu i nemoguća misija. Međutim, ima dosta vremena da pokušamo da se pripremimo, prvenstveno finansijski, tako da unaprijed nećemo odustati, rekao je profesor Budo Vukićević.

Bonus video: