Triatlon u nedjelju u Kotoru

Start nedjeljne trke planiran je za sedam sati

2313 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ocean Lava Montenegro
Foto: Ocean Lava Montenegro

Međunarodna triatlon trka Ocean Lava Montenegro biće održana u nedjelju u Kotoru, saopštio je organizator manifestacije, kotorski triatlon klub Multisport akademija Majer.

Navodi se da se trka nalazi u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 država svijeta.

Učesnici te trke plivaće 1,9 kilometara, voziće biciklom 90, a trčati 21 kilometar.

"Od ove godine učesnicima smo omogućili i takmičenje na olimpijskoj distanci, uz 1,5 kilometara plivanja, 50 kilometara biciklizma i deset kilometara trčanja. Prošlogodišnje izdanje trke odgodili smo zbog pandemije, a iz istih razloga ove godine sa nama će biti oko 300 takmičara iz 45 zemalja svijeta umjesto 600, koliko je bilo prijavljeno", piše u saopštenju.

Navodi se da je isti broj, zbog kovid protokola i trenutne situacije sa virusom, iskoristio mogućnost da nastupi na Ocean Lava Montenegro sljedeće godine.

"Učestvovaće triatlonci, osim iz Crne Gore i država regiona, iz Brazila, Portugala, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine i Grčke. To predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i Crne Gore kao turističke i sportske destinacije", saopštili su organizatori.

Navodi se da će plivanje biti održano u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla planirana je na dionici Kotor - Kamenari, a trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru.

Start nedjeljne trke planiran je za sedam sati.

Bonus video: