Bojani Gojković zlato i pehar za najbolju bokserku

Zlato za Gojković, Savković i Marčić zaslužili bronze u Sarajevu

9610 pregleda 2 komentar(a)
Foto: BSCG
Foto: BSCG

Najbolja mlada bokserka Evrpe, Bojana Gojković, proglašena je najboljom i na 19. memorijalu za seniore “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Crnogorska selekcija je na turniru osvojila tri medalje - zlato i dvije bronze.

Gojković je do zlata i priznanja za najbolju bokserku došla pobjedama u kategoriji do 57 kilograma nad Rumunkom Bjankom Martinom, Italijankom Mikelom Ćaćamo i u finalu Finkinjom Terezom Makinen.

Stefan Savković u kategoriji do 75 kg podjeljenom odlukom sudija dobio je meč protiv reprezentativca Velsa, Tajlera Bevana. U polufinalnom meču izgubio je borbu protiv Italijana, Manfredija Mariolija i osvojio bronzanu medalju.

Petar Marčić u kategoriji do 80 kg još prvog dana turnira pokazao je umijeće pobjedivši Škota, Šejna Lazerinija. U polufinalu turnira izgubio je borbu protiv Italijana, Alfreda Komija i osvojio bronzanu medalju.

Remzo Iković u kategoriji do 57 kg, jednoglasnom odlukom sudija izgubio je meč protiv Francuza, Samuela Kristohurija.

Edin Alković u kategoriji do 60 kg jednoglasnom odlukom sudija izgubio je meč protiv Poljaka, Pavela Bračaa.

Nikola Radenović u kategoriji do 63.5 kg jednoglasnom odlukom sudija izgubio je meč protiv Bosanca, Bojana Zečevića

Crnogorske boksere pratio je selektor reprezentacije Nikola Ruzić. Konačan rezultat sa zlatnom medaljom i dvije bronzane medalje, kao i proglašenjem za najbolju bokserku turnira ukazuje da su naši bokseri spremni da se uhvate u koštac ne samo sa svojim vršnjacima na Evopskom prvnstvu za malde u Budvi već i na Svjetskom seniorskom šampinatu u oktobru ove godine.

Bonus video: