Karate: U nedjelju Kup Nikšića

Saopšteno je da će se takmičenje odvijati na tri borilišta, u katama i borbama, u konkurenciji pionira, nada, kadeta i juniora

1362 pregleda 87 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tradicionalni međunarodni karate turnir Kup Nikšića biće održan u nedjelju u tom gradu, u organizaciji karate kluba Onogošt, saopštio je organizator.

Navodi se da će turnir biti održan 17. put, kao i da se očekuje učešće više od 30 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sa oko 350 takmičara.

Saopšteno je da će se takmičenje odvijati na tri borilišta, u katama i borbama, u konkurenciji pionira, nada, kadeta i juniora.

"Nadam se da će i ove godine odziv klubova biti dobar i da će, kao i svi prethodni, i ovogodišnji turnir biti kvalitetan. Mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i organizatori tradicionalne sportske manifestacije, kako i priliči našem gradu", kazao je direktor kluba, Dragoljub Fatić agenciji MINA.

On je istakao da će turnir biti kruna 2021. godine, u kojoj je, kako je kazao, u nikšićki klub ponovo stigla stigla seniorska evropska medalja.

Članovi nikšićkog kluba Nikola Malović i Predrag Smolović, kao članovi crnogorske reprezentacije, osvojili su srebrnu medalju u ekipnoj konkurencije.

Organizator turnira je Karate klub Onogošt, a pokrovitelj Sekretarijat za sport opštine Nikšić.

Saopšteno je da je taj sportski događaj uvršten u manifestaciju Septembarski dani Nikšića.

Početak takmičenja u Sportskom centru, koje će biti održano uz poštovanje Kovid protokola, zakazan je za devet sati i 30 minuta.

Bonus video: